Eile avati Slowballi ja Kultuurikatla kunstiturundusprojekti «Kunst ratastel» looming

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Start Berliini poole 15 maalitud autoga sai alguse täna kell 11.00 Kultuurikatla Aias.

Pühapäevaks, 22. septembriks jõuavad kunstnike poolt maalitud autod Berliini. Neli päeva kestvas rallis teevad teiste seas kaasa projekti saadikud Teele Viira, Eva Vaino, Mairold Millert ning kunstnik Martin Saar ja tema kaaslane Kati Vaikre. Autod ei jää aga Berliini niisama seisma, vaid igaühel on võimalik auto endale oksjoni teel soetada.

Kunstiturundusprojekti «Kunst ratastel» suurimateks staarideks on kahtlemata 15 kunstnikku, kes leidsid aja, tahte ja inspiratsiooni, et luua autost kunstiteos. Projekti eesmärk oli mängleval moel tuua pilti tänavakunst ja siduda omavahel tervikuks autod, kunst, meelelahutus ning ettevõtlikkus. Projekti panustasid kunstnikud Martin Saar, Okeiko, Marit Ilison, Jani Tolin, Sami Salomaa, Neki, Medley, Steve Vanoni, Toze, Kuise, Matt Squire, Dainis Rudens, Eriks Caune, Eduard Zentsik, Siim Maaten.

Rahvusvaheline projekt tõi kokku kunstnikud Eestist, Lästist ja Soomest, et päevi näinud Volkswagenid, SAABid, Fordid ja teistegi automarkide esindajad muutuksid läbi loovuse ja uuskasutuse iseseisvateks kunstiobjektideks.

Rohkem infot SIIT ning Slowballi ja Art on Wheels by Kultuurikatel Facebookist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles