Brasiilia kräkkerid ajasid NASA ja NSA segamini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NASA logo
NASA logo Foto: Wikipedia.org

Möödunud nädalal olid maas mitmed USA kosmoseagentuuri NASA leheküljed, kuna neid rünnati.

Brasiilia grupeering BMPoC ründas lehekülge kepler.arc.nasa.gov ja veel 13 lehekülge protestides sellega USA Brasiilia järel nuhkimise  ja USA võimaliku sõjalise sekkumise vastu Süürias, edastab theregister.co.uk.

Need kräkkijad ei saanud aru, et nad ajasid segamini USA kosmoseagentuuri NASA ja USA Riikliku Julgeolekuagentuuri NSA.

NSA on see, kelle laiaulatusliku jälgimistegevuse tõi pinnale USA endine luureanalüütik Edward Snowden.

NASA lehekülgede rünnaku tagajärjel said kannatada ka mitmete uurimisasutuste leheküljed, millega NASAl seos on.

Brasiilia internetikurikaelad edastasid lehekülgedel sõnumi «NASA HACKED! BY #BMPoCWe! Stop spy on us! The Brazilian population do not support your attitude! The Illuminati are now visibly acting!» (NASAsse häkiti BMPoCWE poolt. Lõpetage meie järgi nuhkimine! Brasiillased ei toeta teie tegutsemist. Illuminaadid on hakanud nähtavalt tegutsema!)

Järgmine sõnum oli «Obama heartless! Inhumane! you have no family? the point in the entire global population is supporting you. NOBODY! We do not want war, we want peace!!! Do not attack the Syrians» (Obama on südametu! Mitte inimlik! Kas sul ei ole perekonda? Arvad, et kõik inimesed toetavad sind? Mitte keegi! Meie ei taha sõda, vaid rahu! Te ei tohi Süüriat rünnata!)

NASA pressiesindaja kinnitusel eemaldati probleemid kiiresti ning kõik saadi kontrolli alla.

«Brasiilia kräkkerid riputasid poliitilised sõnumid mitmele NASA leheküljele. NASA töötajad leidsid need ja uurisid, milles probleem. NASA põhilised leheküljed kannatada ei saanud ning infokadu ei olnud,» teatas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles