Naised mäletavad esimest kingapaari, mitte esimest suudlust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naised mäletavad esimest kingapaari, mitte esimest suudlust
Naised mäletavad esimest kingapaari, mitte esimest suudlust Foto: SCANPIX

Inglise keelt emakeelena kõnelevate naiste seas tehtud küsitlus näitas, et naised mäletavad esimesi oma raha eest ostetud kingi paremini kui esimest suudlust.

Ei olnud vahet, kas tegemist oli näiteks eksklusiivsete Manolo Blahniku kingadega, mida kandis näitlejanna Sarah Jessica Parker menuseriaalis «Seks ja linn» või siis täiesti tavaliste tänavakingadega, kirjutab Daily Mail.

92 protsendi naiste sõnul mäletavad nad detailselt, millised olid esimesed nende oma raha eest ostetud kingad. Kuid väga vähesed suutsid meenutada isiku nime, kellega toimus esimene suudlus.

96 protsendi vastanutest tunnistas, et neil on vanu kingi raske ära visata, samas ainult 15 protsenti sõnas, et neil on oma elukaaslasest raske lahku minna.

Psühholoogide arvates soovivad naised peaaegu igaks elujuhtumiks uusi jalatseid ja see teeb nad kingasõltlaseks.

Paljud naised ostavad uued kingad näiteks sünnipäevaks, pulmadeks või peoks.

«Naistele on kingad osa nende heast väljanägemisest. Keskeas naistel on juba märgatav kingakollektsioon, millest osad kingapaarid seisavad ilma kandmata,» selgitasid psühholoogid.

Psühholoogide sõnul on laialt levinud arvamus, et naised hoiavad alles sentimentaalseid asju nagu armastuskirjad, kuid uuring näitas, et naistele on nende jalatsid siiski tähtsamad.

«Naised suhtuvad kingadesse nagu oma parimatesse sõpradesse. Kingadega seotud mälestused kestavad neil kauem kui partneritega seotud mälestused,» nentisid uurijad.

Uuring näitas ka seda, et naistel on keskmiselt 19 paari kingi, millest ainult kolmandikku kantakse regulaarselt.

Aastas ostavad naised keskmiselt kuus uut kingapaari.

Kuigi küsitletud naistest enamik eitas, et neil oleks kingade ostmise harjumuse pärast rahalisi probleeme tekkinud, tunnistas iga seitsmes, et nad varjavad uusi kingi partneri eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles