Võsa Pets peedistas kullerfirmat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Võsareporteri» saatejuht Peeter Võsa
«Võsareporteri» saatejuht Peeter Võsa Foto: Stansilav Moškov / Naisteleht

Seekordses Kanal 2 saates «Võsareporter» võttis pihtide kullerfirma, millel oli probleeme töötajatele maksmisega.

Raskel ajal on iga tööots kallis, arvas Aleksander, kui kullerifirmasse D2D tööle läks. Kaastöötajatega vesteldes selgus aga, et ta tegi töölepingut allkirjastades suure vea - sellel firmal oli tõsiseid probleeme töötajatele maksmisega.

«Üks töötaja tuli jalgsi tööle, kuna auto lagunes ära ja remontida ei saanud,» rääkis Aleksander, kes leidis veel mõned murettekitavaid asjaolud. «Küsisin, et kuidas nad kavatsevad palka maksta, kui neil on selline maksuvõlg.»

Kuna Aleksander oli tööl katseajaga, lõpetas ta päevapealt töölepingu ära. Kokku käis ta tööl üheksa päeva ja ootas pikisilmi, millal lõpparve üle kantakse. Seda ei juhtunud.

D2D juhataja Olle Koop rääkis, et Aleksandril oli leping teise firmaga: «Meil on 50 allhankijat ja meie ei saa nende eest vastutada.» Tema ei teadvat firmast Praktual OÜ midagi, kuid selgus, et tema oli selle esindajana lepinguid allkirjastanud.

Firma juhataja olevat hoopis mingi naisterahvas, kes kontori teisel korrusel tegutseb, kuid keda firma töötajad polnud oma ihusilmaga näinud.

Aleksander sai lõpuks oma raha, kuid imestas, et miks olid pangaülekandes kirjas D2D ja Praktual OÜ, kui D2D juhataja ütles, et ei tea, mis see Praktual OÜ on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles