Millest räägivad naiste jalad?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Millest räägivad naiste jalad?
Millest räägivad naiste jalad? Foto: AFP / Scanpix

Manchesteri ülikooli psühholoogide ja suhteekspertide sõnul näitavad naiste jalgade asendid, kuidas nad vastassoo esindajatesse suhtuvad.

Naiste punastamine ja looritatud pilk võib anda vihje, et naisele meessoost kaaslane meeldib, kuid uurijate sõnul annavad vihjeid ka jalad, kirjutab The Telegraph.

Psühholoogide kinnitusel mängivad jalgade asendid kehakeele juures tähtsat rolli. Uurijad jätkasid, et inimesed ei teadvusta, mida nad oma jalgadega teevad.

«Kui naine suhtleb ja paneb ühe jala ekstravagantsesse poosi, siis on kindel, et ta on meessoost kaaslasest sisse võetud,» selgitasid eksperdid.

Kui aga naine paneb jalad risti või hoiab koos, siis mees ei huvita teda.

Psühholoogide sõnul ei kehti naiste jalgade asendite kohta käiv meeste jalgade kohta, sest mehed ei väljenda flirti ja huvitatust jalgadega.

«Samas võib meeste jalgadest siiski midagi välja lugeda. Ebausaldatav mees jääb terve suhtlemise aja liikumatuks nagu post. See peaks olema naistele märgiks, et seda meest ei saa usaldada,» lisasid uurijad.

Psühholoogiaprofessor Geoffe Beattie selgitas, et enamik inimesi on oma näo- ja käteliigutustest teadlikud, kuid nad ei jälgi, mida nende jalad teevad.

«Jalad võivad üsna kõnekad olla ja tähtsat informatsiooni edastada. Jalgade liigutused paljastavad meie harjumuste, emotsioonide ja psüühika kohta üsna palju. Jalad on osa mitteverbaalsest suhtlemisest,» selgitas teadlane.

Professor jätkas, et võõraga kohtudes ei pruugi naermine alati omal kohal olla.

«Inimesed kas naeravad koos või kellegi üle. Kui naine naermise ajal oma jalgu liigutab, siis on see üks võimsamaid signaale, et mees talle meeldib. Kui ta aga jalad risti paneb, siis on asi vastupidi,» nentis Beattie.

Kui mehed on närvilised, siis nad hakkavad jalgu liigutama, naised teevad vastupidist, hoiavad oma jalad liikumatuna.

Alfaisastel ja –emastel on täheldatud jalgadega «suhtlemist» vähem, kuna nad enamjaolt kontrollivad olukorda ja kaaslasi.

Ekstraverdid teevad sama, kuid hoopis teisel põhjusel, nad räägivad palju. Häbelikud inimesed aga kardavad end, sealhulgas ka jalgu liigutada.

Osa naisi hindab mehi nende jalatsite järgi – kui stiilsed ja puhtad need on ning kas need sobivad riietusega kokku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles