Maa-Meel esitab uut kava

Sakala
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aasta Viljandi pärimusmuusika festivaliks kokku tulnud kollektiiv Maa-Meel annab jõuluhakul neli kontserti, kus esitatakse uut kava "Armastuse mitu kägu."
2009. aasta Viljandi pärimusmuusika festivaliks kokku tulnud kollektiiv Maa-Meel annab jõuluhakul neli kontserti, kus esitatakse uut kava "Armastuse mitu kägu." Foto: Kultuuriakadeemia arhiiv

Viljandi kultuuriakadeemia üliõpilastest koosnev muusikaline loovrühmitus Maa-Meel astub 10. detsembril kell 19 üles Viljandi nukuteatris.


2009. aasta Viljandi pärimusmuusika festivaliks kokku tulnud kollektiiv Maa-Meel annab jõuluhakul neli kontserti, kus esitatakse uut kava "Armastuse mitu kägu."



Lisaks Viljandi nukuteatrile saab tudengeid kuulataka Raplas, Tallinnas ja Tartus.

Maa-Meel = pärimusmuusika + omalooming + muinasjutt + 7 eestlast + 1 soomlane + 12 erinevat instrumenti.

Maa-Meele näol on tegemist muusikalise loovrühmitusega, mis ühendab endas kaheksat erinevatel erialadel tegusat noort, kellest enamik õpib Viljandi kultuuriakadeemias. Sellega on nad ideaalne näide akadeemia vaimsusest ning ühtehoidmisest, mis mahub hästi moto alla: "Omakultuursed terviklahendused".

Kuna kollektiivi kuulub ka Eestis õppinud Soome vahetusüliõpilane Ulla-Sisko Jauhiainen, on Maa-Meele näol tegemist ideaalse kultuuride vahelise kommunikatsiooniga.

Maa-Meele repertuaar koosneb esivanemate rahvamuusikast, mis omasse kastmesse seatud, kui ka arhailisest pärimusest inspireeritud omaloomingust. Ansambel on arendanud
välja omapärase kontseptsiooni, sidudes kava tervikuks lugude vahele põimitud muinasjutuga.

Nõnda on kava ühtmoodi kontsert kui ka jutustus, lavastus. Muusikute eesmärk on tutvustada pärimusmuusikat laiemale ringkonnale, tugevdades nõnda kuulaja identiteeditunnet ja pärimustraditsiooni jätkusuutlikkust. Seejuures naudivad nad ise seda,
mida teevad, ja näitavad ka seda, kuidas pärimusega on võimalik loominguliselt ja pisut pööraseltki ümber käia.

Maa-Meele koosseisu kuuluvad:
Mari Tammar - torupill, plokkflööt, laul, pikkvile;
Maili Metssalu - laul, hiiukannel, viiul, jutustaja, tšello;
Jaan Jaago - kitarr, laul;
Are Tints - trumm, laul;
Kristel Kutser - torupill, flööt, pikkvile, laul;
Toomas Oks - lõõts, laul;
Marju Metssalu - trumm, laul;
Ulla-Sisko Anneli Jauhiainen - kantele, tikukannel, kromaatiline kannel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles