Evelyn Sepp kiidab Solarist

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Sepp Solarise avamisel.
Evelyn Sepp Solarise avamisel. Foto: Karli Saul

Keskerakonda kuuluv riigikogulane Evelyn Sepp ütles, et tema parteikaaslane Peeter Rebane investeeris Solarise keskusesse sama palju raha, kui kultuuriministeerium nelja aastaga Eesti kultuuri kokku mahutab.


«See maja ise (1,2 miljardit krooni) maksab niipalju, kui suudab Eesti Vabariigi Kultuuriministeerium investeerida umbes 4 aasta jooksul Eesti kultuuri kokku. 2010. aastal investeerib Eesti riik kultuuri umbes 350 miljonit krooni. Lisaks tasuks arvestada ka üksikult seisva kultuurihoone majandamiskuludega. Rahvusooperi puhul on see näiteks ca 100 miljonit krooni aastas,» ütles Sepp vastuseks maja kontseptsiooni üle pahandanud kriitikutele.

«Solaris on vist esimene ja ilmselt ka kauaks ajaks viimane erainvesteering kultuurimajandusse üldse Eesti Vabariigis. Ja kui juba Eesti kirjandusklassikat tsiteerida, siis tee kas või pool rehkendust, kui tervet ei jõua,» tõi Sepp paralleeli Lutsu «Kevadest».

«Iga selline investeering, mis tuleb erasektorit kaasates, peab paratamatult ka tulusid-kulusid tähelepanelikult silmas pidama,» sõnas Sepp. «Erinevalt Eesti riigist võivad nemad ka pankrotti minna. Selles mõttes ei hakka ma polemiseerima selle keskuse teise poole olemuse üle. See on paratamatu.»

«Kontsert ise oli tore - saali võimalusi esitlev, meeleolu hea ja väheolulistel detailidel ma enda tuju küll rikkuda ei lase!» oli Sepp rahul reedel toimunud avaetendusega. «Tunnen siiralt heameelt kvaliteetse kontserdisaali ja kinokeskuse üle. Arvestades Eesti väiksust ning vaesust, rõõmustan igatahes selle keskuse sisu ja võimaluste üle.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles