«Ringvaate» katse: kuidas saab laps kõige kiiremini kooli?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba ja Marko Reikop
Anu Välba ja Marko Reikop Foto: Peeter Langovits

ETV saade «Ringvaade» katsetas, milline sõiduvahend on tipptunni ajal kiireim.

Katse eesmärgiks oli ühe pere lapsed Viimsist hommikuse tipptunni ajal vanalinna saada. Start anti kell 7.35 ja koolitunnid algasid 8.15.

Marko Reikop läks paadiga, Anu Välba ühistranspordiga ning Marii Karell autoga.

Ligi kaheksa minutit pärast katse algust saabus esimene buss. Marko ponnistas tubli kümme minutit, et sadamast välja saada. «Kell on 8.05 ja loodan, et Anu pole veel kohale jõudnud,» ütles läbi tuulte ja lainete kihutav Marko.

Marko jõudis sadamasse kell 8.07 ning nüüd jäi üle vaid kooli kiirustada. Marii otsustas väikese nõksu teha ja sõitis Narva maantee asemel Ahtri tee kaudu, mis oligi autodest tühi, kuid ta jäi toppama viimasel ristmikul.

Marii jõudis Vanalinna hariduskolleegiumisse kell 08.08 ja kedagi teist ees ei olnud. Marko saabus sihtkohta kell 08.22 ja Anu 08.52.

Paadi aeg olnuks kümmekond minutit kiirem, kui poleks pidanud aeglustama, et saatejuht saaks oma repliike öelda - kiirus ja lained olid lihtsalt niivõrd suured.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles