Keelevääratus viis Põhja-Korea koomiku sunnitööle

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keelevääratus viis Põhja-Korea koomiku sunnitööle
Keelevääratus viis Põhja-Korea koomiku sunnitööle Foto: SCANPIX

Põhja-Koreas saadeti üks populaarne koomik sunnitööle, kui ta esinemise ajal kogemata ütles lause, mida võis tõlgendada kui kriitikat selle režiimi kohta.

Lee Choon-hongi tunti kui ühiskonna tähelepanelikku vaatlejat ja oma kaasmaalaste üle nalja viskajat, edastab Daily Mail.

Koomiku apsakas leidis aset, kui ta esines riikliku farmi töölistele Kangwondo provintsis Sepos. Selline esinemine toimus selle riigi juhi Kim Jon-uni algatatud kultuuriprojekti raames.

Koomik arreteeriti sündmuskohal ning saadeti Jikdongi söekaevandusse ilma, et ta oleks saanud oma perega hüvasti jätta.

Ei ole teada, kui kaua Leed seal kinni hoitakse, kuid tavaliselt kestab selline sunnitööle saatmine kuus kuud ning pärast seda toimub hindamine, kas isik peab jätkama sunnitööd või saab ta vabastada.

Ei ole teada, mida koomik oma riigi kohta ütles. Väidetavalt oli see teine kord, mil see naine oma riigi võimuesindajaid ärritas.

Koomik oli 2000. aastate keskel samuti sunnitööl, olles ka siis kriitikat avaldanud.

Leed tuntakse Põhja-Koreas eelkõige kui inimeste hääle head imiteerijat. Teda kutsus sageli endale esinema ka Põhja-Korea eelmine diktaator Kim Jong-il.

Põhja-Koreas võib vangi ja sunnitööle sattuda ka kõige süütuma märkuse tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles