Rabarock lükkab suve käima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu nautis Järvakandis festivalimelu üle 12 000 inimese.
Mullu nautis Järvakandis festivalimelu üle 12 000 inimese. Foto: Artur Sadovski

Sel reedel ja laupäeval muutub Järvakandi tõeliseks muusi­kafännide mekaks. Postimees uuris, kuidas Rabarockile võimalikult mugavalt kohale jõuda ja endale ööbimiskoht leida.




Autoga tulles
Järvakandi asub Tallinna–Viljandi maantee 80. kilomeetril. Seoses Rapla silla remondi ja tee sulgemisega on Tallinnast Järvakanti sõitmine raskendatud. Ümber Rapla sõitmiseks tuleb kasutada Rapla ringteed.

Tallinna poolt tulles peab enne Raplat pöörama paremale Rapla–Varbola teele, pool kilomeetrit edasi sõitma ja tegema vasakpöörde Rapla ringteele. Mööda ringteed sõites jõuab Rapla–Järvakandi–Kergu teele ilma Rapla linna läbimata.

Kes soovib siiski Raplast läbi sõita, peab varuma kõvasti aega ja talitama nii: Tallinna poolt tulles enne remondis olevat silda paremale Alu teele pöörates jõuab Kevade tänavani, kuhu on ehitatud lisasild. Mööda Kevade tänavat juhatavad teeviidad ja ümbersõidumärgid liikleja uuesti Raplas Tallinna maanteele.
Bussi või rongiga tulles
Esmalt tuleb rongi või bussiga sõita Raplasse, kust edasi sõidavad mitu korda päevas festivali erirongid ja -bussid. Sõidugraafikut näeb aadressil www.rabarock.ee.
Vanusepiirang
Kuni seitsmeaastased külastajad pääsevad festivalile tasuta, kuid ainult koos täiskasvanud saatjaga. Alla 18-aastased ilma täiskasvanud saatjata külastajad peavad lahkuma festivalilt hiljemalt kell 1 öösel.
Telgimajandus
Festivali alal on kaks telkimisplatsi – suurem asub kaugemal ja on vaiksem, väiksem asub peomöllule lähemal ja on kärarikkam. Telklaagrid on avatud reedel kella 11st kuni pühapäeval kella 14ni ning ühele inimesele maksab ööbimine 100 krooni. Alal on keelatud klaastaara, samuti ei tohi teha lahtist tuld.
Puhkemajandus
Ööbida saab ka Järvakandist umbes kümne kilomeetri kaugusel asuvates Võerahansu puhkemajades, kus ühe öö hind on 200 krooni.
Ilm
Sel aastal on katusealust pinda 1000 ruutmeetrit, kuid korraldajad soovitavad ikkagi soojad riided ja vihmakeebi kaasa võtta.
Söök ja jook
Püsti on pandud 20 õllemüügipunkti ja 12 toitlustustelki. Oma alkoholiga festivalialale ei lubata.
Ööklubi
Festivaliala on külastajatele avatud reedel kella 14–1 ja laupäeval kella 12–1, muul ajal on festivalialal viibimine keelatud. Pärast kontserte võib aga suunduda endisesse Järvakandi kaubamajja, mis on ümber ehitatud Rabarocki ööklubiks. Seal saab pidutseda hommikuni.
Pesemisvõimalus
Pesta saab saunas, mille pilet maksab paarkümmend krooni.
Esmaabi
Kohapeal on pidevalt valves nii arstid kui ka politseijõud.

Esinejad
Reedel: Pedigree, Metsatöllykskyla.doc, Viikate, The Wildhearts, Velikije Luki, Static-X, Pantokraator, KMFDM
Rabarocki Ööklubis: Pepe Deluxé, DJ Hämäläinen
Laupäeval: Zetod, A.Human, B.D.Ö., Robots in Disguise, Popidiot, Anthrax, Kosmikud, Ladytron, No-Big-Silence, Gary Numan
Rabarocki Ööklubis: Toe Tag, Röövel Ööbik, DJ Mart Juur

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles