Kanada haruldus - valge karvaga baribalid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanadas elavad tavapärase tumeda karvaga baribalide kõrval ka valge karvaga baribalid
Kanadas elavad tavapärase tumeda karvaga baribalide kõrval ka valge karvaga baribalid Foto: Wikipedia.org

Kanadas Briti Columbias elavad ebatavalised karud, baribalid (Ursus americanus), kelle karv ei ole tavapäraselt musta värvi, vaid valge, nagu jääkarudel.

Kunagi arvati, et valge karvaga baribale ei ole olemas, vaid nad on põlisameeriklaste müütilised olendid, kirjutab Daily Mail.

Zooloogide sõnul on valge karvaga baribalid täitsa olemas. Nad on tekkinud tumeda karvaga baribalist mutatsiooni tagajärjel.

Loodusfotograafide sõnul on väga haruldane, kui mõni baribal kaamera ette jää, veel haruldasem on aga heleda karvaga baribal.

Loodusfotograaf Steve Kozlowskil õnnestus Kanada Vaikse ookeani rannikul ühte sellist haruldast valget baribali pildistada.

«Olin koos turistidegrupiga Princess Royal Islandi juures, paigas, kus teatakse valgeid karusid elavat. Palusin end sinna jätta. Panin jõekoolme lähedale, kus karud joomas käivad, telgi püsti,» sõnas fotograaf.

Viienda päeva õhtuks hakkas fotograaf juba lootust kaotama, kuid järsku oli ta haruldase loomaga silmitsi.

«Astusin telgist välja ja seal vaataski karu mulle otsa. Karu oli rünnakuvalmis. Taganesin aeglaselt ja ta lahkus lõpuks,» lisas Kozlowski.

Fotograafi sõnul õnnestus tal telgis olnud kaamera abil tabada haruldased kaadrid, kus need loomad on oma tavapärases looduskeskkonnas.

Fotograafi arvates on baribali looduslik elukeskkond väga suures osas hävinud.

«Ligi 60 protsenti baribali elukohaks olevatest metsadest on maha raiutud ja sinna on inimasustus rajatud. Selle tõttu on baribalide eluruum kitsenenud. Need suured loomad vajavad kaitsmist,» lausus fotograaf.

Fotosid vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles