Põhja-Korea naispolitseinik päästis väidetavalt diktaatori elu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Korea naissoost liikluspolitseinik sai vapruse medali selle eest, et ta olevat päästnud selle riigi diktaatori Kim Jong-uni elu.

Lõuna-Korea meedia teatas, et politseinik Ri Kyon-sim päästis Kimi liiklusõnnetusest, mis kahtlustatakse olevat mõrvakatse, edastab news.com.au.

Põhja-Korea uudisteagentuur KCNA edastas 5. mail, kuidas Rile anti üle aukiri ja aumedal.

«Ri näitas ootamatus olukorras üles julgust ja ennastsalgavust, tagades samas revolutsiooni juhi turvalisuse,» teatas agentuur.

Põhja-Koreas kasutatakse diktaator Kimi kohta tihtipeale väljendit «revolutsiooni juht».

Riigi kangelase aumedal antakse tavaliselt sõjas osalenutele, samas aga ka neile, kes on andnud suure panuse Põhja-Korea elu edendamisse.

Lõuna-Koreas elava põhjakorealase Park Kun-Hu sõnul on väga haruldane, kui selline medal antakse madalal astmel asuvale riigiametnikule.

«Võib kahtlustada, et liikluspolitseinik sai medali selle eest, et ta hoidis ära mõrvakatse, mida taheti näidata nagu oleks see liiklusõnnetus,» nentis Park.

Ri ülemuse sõnul on naine alati olnud kohusetundlik nii riigi kui juhi ees. Sama kinnitas ka ta endine õpetaja.

Põhja-Korea televisioon näitas Ri autasustamistseremooniat, milles osalesid ta kolleegid, sõdurid ja riigijuhid.

«Ma olen väga tänulik, et meie kõrgelt austatud juht mulle selle medali andis,» sõnas Ri.

Tänutäheks viis ta lillebuketi riigi endiste juhtide Kim Il-sungi ja Kim Jong-ili mälestusmonumentide juurde. Need kaks olid praeguse juhi vanaisa ja isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles