Täna näeb Von Krahlis tuntud Eesti muusikuid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel Röövel Ööbik
Ansambel Röövel Ööbik Foto: Andres Teiss

Täna astub StereoÖÖ ja Featuring`i ühisürituse raames Von Krahli lavalaudadel üles tõeline staaride paraad - Röövel Ööbik, Chalice koos Jaagup Jalakaga, Ans. Andur, Maikameikers koos Enar Essensoniga ning Don Raul & His Lawyers.

Ürituse korraldaja Risto Karupoeg sõnas, et kui esinejate nimekiri oli juba ennem aukartust äratav, siis nüüd lisandus tõeliste tegijate ritta ka
Don Raul & His Lawyers.
“Nii nagu paljud teised, kes astuvad sellises koosseisus lavale esmakordselt, on Don Raul Maris Fläba ja Valteri abiga esmakordselt vokalistina muusikasõprade eest, esitades eranditult enda kirjutatud ingliskeelset bluusi,” ütles Karupoeg.
 

Neljapäevase ürituse näol on tegemist omapärase peoga, kus publik näeb esmakordselt kahe armastatud üritusesarja põimumist. „Otsustasime teha eksklusiivse peo ja ühendada kaks üritustesarja – live bändidele keskendunud Featuringi ning techno-muusika austajatele mõeldud StereoÖÖ. Kokku saime tõeliselt hea nimekirja esinejatest ning usun, et õhtu jooksul on esmakordset elamust ohtralt. Panna ühise eesmärgi nimel tegutsema nii palju seni eraldi esinenud häid tegijaid lihtsalt norib head tulemust. Kuna rahvakalender nimetab seda päeva suureks neljapäevaks, siis ainus õige viis seda tähistada ongi suurte staaridega,” lisas Karupoeg.

Õhtu jooksul astub kõigi poolt palavalt armastatud Röövel Ööbiku ja Ans Anduri kõrval üles ka Chalice`i ning Jaagup Jalaka eksperimentaal-improvisatsioon-duo ning Maikameikers koos Enar “Rakett” Essensoniga. Samuti esmakordselt Don Raul & His Lawyers. „Sellist ühistööd pole veel kellegi kõrv kuulnud,” kinnitas korraldaja.

Röövel Ööbik

Jutustus Eesti indie-muusikast: Alguses oli tühi maa. 1986. aastal sündis Röövel Ööbik. Pärast seda tulid kõik teised. Aga ka Röövel Ööbik ei ole kuhugi kadunud. Röövel Ööbik elab ja hingab. Ja suurel neljapäeval toob ta inimestele taas rõõmu puhta, pretensioonitu ja jõulise helilaviinina, sest Röövel Ööbik on täpselt nii rock´n´roll, kui üks indie-bänd üldse olla saab.  

Chalice & Jaagup Jalakas

Chalice ning Jaagup Jalaka eksperimentaal-improvisatsioon-duo püüab leida harmooniat Chalice’i teadatuntud bassi- ja sündikäikude ning Jalaka minimaalsete rütmide vahel. Kas sellest kukub välja üks pehme reis või korralik tantsupidu?

Don Raul & His Lawyers

Don Raul (Zahir) – kitarr, laul; Valter (Shelton San) – basskitarr; Maris Fläba (Zhuut) – trummid 

Don Raul on võimas mees, teda peab kartma, austama ja armastama. Õiglase meelega Don Raul vajab siiski aeg-ajalt advokaate, kes hoiavad kurjuseväed temast eemal. Sellepärast juhtus nii, et kui bluusimehe hingega Don Raul otsustas ühel päeval, et tahab viia rahvale sõnumi otse südamest, kutsus ta endale appi Maris Fläba ja Valteri, et nad teda sellel raskel teel toetaks. Marise ja Valteri abiga on Don Raul esmakordselt vokalistina muusikasõprade eest, esitades eranditult enda kirjutatud ingliskeelset bluusi.

Ans. Andur

Eestikeelse indiepopi ja popindie absoluutne kuningas, Paide noorte helivõlurite liit nimega Ans. Andur, on juba aastaid tõestanud oma jätkuvat aktuaalsust ning oskust hoida kätt hea popmuusika pulsil. Andur allahindlust ei anna. Meie pisaraid ei usu. Kes kohale ei tule, nutke! 

Maikameikers & Enar “Rakett” Essenson

Kodumaise dub-muusikamaastiku särav kuulamisväärsus astub seekord üles pooles koosseisus, tuues ühisesse esinemissessiooni omaltpoolt elektri- ja basskitarri. Hoiatus: teie jalad võivad iseenesest liikuma hakata!

Live-esinemiste vahepeal hoiab meeleolu üleval Sten Saluveeri plaadimuusika. Peale live-esinemisi asuvad plaadimängijate taha StereoÖÖ residendid Enar “Rakett” Essenson ja Jaagup Jalakas. Visuaalide eest vastutab suurepärane duo Propaganda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles