Naispoliitik lasi pikemaks saamiseks oma jalad murda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pikad jalad
Pikad jalad Foto: AFP / Scanpix
Austraalias jõudis avalikkuse ette juhtum, kus üks naispoliitik oma jalaluud murda ja neid venitada lasi, uskudes, et 3 tolli (7,6 sentimeetrit) pikemaks saades hakkavad inimesed teda tõsisemalt võtma.

31-aastane Hajnal Ban, kes on Queenslandis asuva Logani linnavolikogu liige, elas aastate eest üle üheksa kuud kestnud metsikud valud, et saada 162,5 sentimeetri pikkuseks, vahendab Ananova.

«Paljud noored naised tunnevad end oma kaalu või nina tõttu ebakindlalt, aga mina tundsin end nii oma pikkuse suhtes,» rääkis kaheksa aasta eest jalgu pikendanud naine kohalikule ajalehele.

Ban rääkis, et teda mõnitati juba kooliajal lühikese kasvu pärast ning õigusteadust õppides ja hiljem poliitikasse suundudes kartis ta, et pikkus takistab inimestel teda tõsiselt võtmast.

Et pikemaks saada, lendas naine Venemaale Kurganis asuvasse Ilizarovi ortopeediakliinikusse, kus tema mõlemad jalaluud neljast kohast murti. Seejärel venitati naise jalgu järgneva üheksa kuu jooksul aeglaselt ühe millimeetri kaupa pikemaks. Ban käis protseduuri eest välja 334 000 krooni.

«Ajast, mil lendasin Venemaale, kulus kokku umbes aasta ajani, mil sain taas kõrgeid kontsi kanda, aga vähemalt üheksa kuud sellest ajast olid piinavalt valusad,» meenutas poliitik.

Ban läbis protseduuri juba 23-aastasena, kuid meedia kaevas selle välja alles nüüd. Naine rõhutas, et ei taha, et teda jalgade tõttu tuntaks.

«Tahan, et inimesed mind tõsiselt võtaksid ja tunneksid mind tänu kohalikus kogukonnas poliitikuna tehtavale tööle,» sõnas ta.

«Ma ei kahetse mitte midagi. Tegin selle otsuse pärast oma perega konsulteerimist. Olin selleks valmistunud, uurisin asja ja olen väga õnnelik, et tulemused nii head on,» lõpetas Ban.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles