Aasta vahetub teleris kokkuvõtete ja naljaga

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Tujurikkuja» rikub pühademeeleolu Märt Avandi (vasakul) ja Ott Sepaga juba viiendat korda.
«Tujurikkuja» rikub pühademeeleolu Märt Avandi (vasakul) ja Ott Sepaga juba viiendat korda. Foto: ETV

ETV jätkab aasta viimasel päeval kodumaise filmiklassika näitamise traditsiooni, tuues varalõunal ekraanile mängufilmi «Suvi». Kella kuuest õhtul läheb aga käima kõiki aastavahetuse saateid ühendav pidulik programm «ETV aastavahetuse pidu», alapealkirjaga «Kõik on kohal!».

ETV aastalõpuprogrammi viivad läbi Maire Aunaste ja Koit Toome, kelle külalisteks on näitlejad, muusikud, saatejuhid, nalja- ja šõumehed, seda nii uutes kui ka juba tuntud aastalõpusaadetes ning saadete vahel näidatava peomelu käigus.

Kohe pärast tervitust saatejuhtidelt võtab järje üle legendaarne ja traditsiooniline aastalõpufilm «Õhtusöök ühele», mida Saksamaal näidatakse igal aastavahetusel juba üle 40 aasta. Sama kombe on üle võtnud mitmed telekanalid kogu maailmas.

Kell pool seitse võetakse Aarne Rannamäe juhtimisel saates «2012 aktuaalses kaameras» kokku lõppeva aasta olulisimad ning meeldejäävaimad sündmused ja uudised.

Tänavugi on oluline osa ETV aastavahetusprogrammist täis huumorit. Traditsiooniliselt jõuavad vahepeal eetrisse viieminutilised «Saatevigad», mis toovad vaatajate ette kilde teletöö telgitagustest.

Juba viiendat aastat naerutab vaatajaid populaarne «Tujurikkuja», kus Märt Avandi ja Ott Sepp värvikates sketšides Eesti elu konnasilmadele astuvad.

Henrik Normann toob saates «Edekabel 2012» taas teleekraanile kõverpeeglis tagasivaate lõppevale aastale, parodeerides teiste seas nii Mihkel Kärmast, Tuuli Roosmad, Emil Rutikut kui Andrus Ansipit, lisaks paljusid teisi, kes 2012. aastal silma on paistnud.

«Rohke Debelaki libauudised» üllatavad tänavu uue formaadi ja kahe ankruga, kuid toovad jätkuvalt eetrisse kõige sõltumatuma ülevaate aasta sündmustest.

Eetrisse jõuavad ka tänavu rohket televaatajate poolehoidu võitnud telesaadete eriväljaandeid. Mängulises võistlussaates «Eesti mäng» pannakse Gaute Kivistiku juhtimisel ja Jaana Heeringsoni assisteerimisel proovile kolleegide Margus Saare, Anu Välba ja Marko Kaljuveeri teadmised. Erisaate küsimused keskenduvad ETV lõppeva aasta omasaadetele ja panevad populaarsed saatejuhid proovile faktidega, mis eetris kõlanud just nende endi suu läbi.

«Perepidu Ekstra» paneb Maire Aunaste ja Koit Toome eestvedamisel saates tuntust kogunud perekonnad laulma koos tuntud lauljate ja muusikutega. Perebändidega koos esinevad ansambel Apelsin, Marko Matvere, Genka, Vägilastest tuttav Meelika Hainsoo, Tanel Padar ja Ott Lepland. Saatejuhid lubavad, et koos tuttavate tantsusammudega näeb ja kuuleb saates ka aasta superhitti «Gangnam Style».

Pärast südaööd on esmakordselt eetris spetsiaalselt Sven Lõhmuselt tellitud uus laul «Head uut aastat!» mida esitab Laura, ja Hannahi uus lugu «Only of Tonight». Uue aasta esimesed tunnid jätkuvad läbinisti muusikaga täidetult.

«Mõnus miks 2012» toob vaatajateni valiku lõppenud aasta eredaimatest muusikavideotest, eetrisse jõuavad ka ansamblite Regatt ja Põhja-Tallinn kontserdid. Kahe tunni jooksul näeb ka Peeter Oja videodiskosaateid. ETV 2 laseb vanal aastal minna filmiprogrammiga. Lapsed saavad 31. detsembril rõõmustada «Pulksoni» ja teiste lastesaadete seltsis, vanematele pakutakse nostalgiat Eesti mängufilmidega «Verekivi» ja «Teisikud». Õhtuseks maiuspalaks on mängufilm «Kas tantsime?» (USA 1937) Fred Astaire’i ja Ginger Rogersiga peaosades.

Pärlid

18.00, 20.45, 21.30, 23.40 ja 0.00 «ETV aastavahetuse pidu»

19.00, 20.10, 22.35 «Saatevigad»

19.10 «Eesti mäng: aastavahetuse eri»

19.45, 22.40 «Perepidu Ekstra»

22.10 «Tujurikkuja 5: Tujurikkuja»

23.10 «Edekabel 2012»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles