Vatikan ei usu maailmalõppu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vatikan ei usu maailmalõppu
Vatikan ei usu maailmalõppu Foto: SCANPIX

Mida lähemale jõuab maailmalõpuks peetav 21. detsember, seda enam sellel teemal arutatakse.

Vatikan teatas, et katoliku kiriku esindajad on igasuguste maailmalõpuennustuste ja maiade kalendri lõppemise suhtes skeptilised, edastab Live Science.

Vatikani astronoom, preester Jose Funes sõnas, et igasugused spekulatsiooni apokalüpsise teemal ei ole isegi mitte väärt arutada.

Vatikani observatooriumi juhi Funesi sõnul universum laieneb ning selle tõttu on tema poole pöördutud küsimusega, kas see võib kaasa tuua universumi osade «ära murdumise» ning ka planeedi Maa hävimise.

Funes on rahustanud kristlasi, et kui ka saabub surm, siis see ei ole lõplik, sest kõik jõuavad jumala juurde, olles osa jumalast.

Maailmalõpu teemal on  saanud palju kõnesid ja kirju ka USA kosmoseagentuur NASA.

«Apokalüpsis on väljamõeldud, mitte tegelik probleem. See on ülespaisutatud ja kommertseesmärkidel ärakasutatav paanika tekitamine,» sõnas NASA astrobioloog David Morrison.

Maiade kalendri 13. baktun lõppeb Gregoriuse kalendri järgi selle aasta 21. detsembril.

Enamik maiade tsivilisatsiooni asjatundjaid on veendunud, et maiade kalender võib küll lõppeda, kuid see algab uuesti otsast ning mingi kataklüsmi ennustus see ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles