Kerttu Rakke: kassid on paremad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerttu Rakke
Kerttu Rakke Foto: .

Aasta on vaid kuu aega vana, aga üks kindlamaid lemmikteemasid on koerad. Jättes kõrvale rõvedad piinamislood, tundub, et eestlastele meeldivad koerad ning neid on paljudel.

Üks uudis räägib koerast, kes sõi ära perenaise mobiiltelefoni. Siis näidatakse rahvale telepurgi vahendusel, kuidas ühele lauljale koerakaka korjamist õpetatakse, ja juba nädal hiljem rõõmustab meid teade teise laulja koera stringidest.



Mul ei ole midagi koerte vastu. Ma vaatan tihtipeale «Komissar Rexi» (esimesed osad olid muidugi tänu Tobias Morettile «põnevamad»), mul on üsna mitu tuttavat koera ja mõni neist on päris arukas (siinkohal tervitused pitbull Borale). Aga viimased kaheksa aastat olen jaganud oma kodu fantastilise kassiga ning usun, et tean põhjuseid, miks kassiomanik on mõnusam olla kui koeraomanik.



Kass ei haise. Jah, haiseda võib muidugi kassikemps ja isakassi «märgistused», aga kass ise ei haise. Ta on hiiliv kiskja ning seepärast lõhnab täpselt samamoodi nagu tema ümbrus. Nii pole ka probleemi, kui ta kaissu poeb.



Kassiga ei pea käima vähemalt kaks korda päevas õues, tema järel ei pea kõndima, kilekotike ühes ja kühvlike teises käes. Stringe õmblema või pamperseid ostma emasele kassile kah ei pea – puudub füsioloogiline vajadus. Kui kassil on riided seljas, ei tulene see külmakartlikkusest, vaid omaniku mõtteviisist.



Kass magab palju ja jätab su rahule, ta ei vaata sulle pidevalt koerapilgul otsa, vajadusel aga kaitseb kodu näriliste eest. Ta sööb üldjuhul vähem kui koer, sest ta on pisike. (Vabandust, aga kassisuurused koerad ju koerte nimetuse alla ei liigitu?) Samuti saab teda lennureisidel salongi võtta. Kui pahategudest rääkida, siis kass ainult kraabib mööblit, koer aga närib puruks.



Ah et kassiga ei saa suhelda nii nagu koeraga? Vale! Kui sa võtad kassi kui alama liigi esindajat, siis muidugi ei saa. Kui aga võtad kui võrdset, siis saab. Nagu inimeste puhulgi.



Muidugi ei saa keskmist kassi koera kombel rihma otsa võtta ning temaga mööda linna kolada. Samas pole see ka mingi suur kaotus: on siis vaja kogu aeg ringi löperdada? Istu kodus või sõida autoga! Kassikorv loomulikult tagaistmel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles