Farmer peitis Tudori stiilis lossi põhukuhjade taha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti farmer peitis ebaseaduslikult rajatud lossi põhukuhjade taha
Briti farmer peitis ebaseaduslikult rajatud lossi põhukuhjade taha Foto: metro.co.uk.

Suurbritannias Surreys ehitas  üks farmer ebaseaduslikult Tudori stiili jäljendava lossi, peites seda põhukuhjade taha.

Kohalike ametivõimude kinnitusel suutis Robert Fidler salaja ja ebaseaduslikult talle kuuluvale maale rajada lossi, mida varjas põhupallide kuhi, mis omakorda oli kaetud veekindla puldanriidega, kirjutab Daily Mail.

Fidlerite perekonnal õnnestus salaja ehitatud maja ametivõimude eest neli aastat varjata, enne kui see avastati. Robert Fidler lisas, et ebaseaduslikult ehitamine aitas tal pääseda ehitusloa taotlemisest.

«Meie perekonna eluase on olnud siin juba neli aastat, ilma, et kedagi oleks see häirinud. See pole illegaalne ehitis,» arvas lossi omanik.

Kuid Surrey piirkonna ehitusjärelvalveametnike kinnitusel on Tudori stiilis ehitis ebaseaduslik ning see tuleb maha lõhkuda.

«Ma ei suuda uskuda, et selline ilus loss käsitakse maha lõhkuda. Minu jaoks pole need ametnikud paremad kui vandaalid, kes lihtsalt lõhuvad lõhkumise lõbu pärast,» leidis Fidler.

Fidlerite perekond läks oma 50 000 naela (1,1 miljonit krooni) maksnud eluaseme salajas hoidmisega väga kaugele. Nad isegi ei viinud oma seitsmeaastast poega kooli siis, kuid joonistamistunnis pidi ta oma kodu pildi joonistama.

«Me ei saanud tal lasta põhukuhjasid ja lossi joonistada lasta, sest see oleks kohe küsimusi tekitanud,» laususid vanemad.

Fidlerite naabrid arvasid, et põhukuhjade taha kerkib küün või midagi sarnast.

«Meie jaoks oli see šokk, kui põhukuhjad eemaldati ja selle tagant ilmus välja terve loss. Kõik püüavad ehitamist reguleerivatest seadustest mööda hiilida, siis miks nemad peaksid erand olema?» arvasid naabrid.

Fidlerite probleemid said alguse ja nende ehitis tuli avalikuks, kui Robert Fidler tegi avalduse, millega soovis oma lossile seadusliku ehitamise tunnistust. See tunnistus antakse Suurbritannias välja neli aastat pärast ehitise valmimist, kui kellelgi pole selle püstitamise suhtes pretensioone.

Kuid ehitusjärelvalveametnike sõnul on Fidlerite lossi puhul nelja aasta pikkune periood kehtetu, kuna mitte kellelgi pole olnud võimalus seda ehitist näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles