Galerii: Kaia Kanepi säras Eesti noorte tennise meistrivõistluste auhinnagalal

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel lõppesid Tere tennisekeskuses Eesti noorte meistrivõistlused tennises.

Traditsiooniliselt on võitjaid autasustanud Tere tennisekeskuse boss Urmas Sõõrumaa, kes seekord viibis välismaal.

Auväärne amet oli üle antud paljude kohalviibijate suureks üllatuseks ja rõõmuks Eesti esitennisist Kaia Kanepile.

«Kaia säras auhinnagalal, kui päike,» pajatas turniiri lõpetamisel kohalviibinud tennisefänn. «Samuti hoiti tema kohalviibimine kuni auhindade jagamiseni suures saladuses, mis oli paljudele noortele meeldivaks üllatuseks.»


U18 vanuseklassis, mille võitjat võib nimetada Eesti noortemeistriks, tulid esikohale Tatjana Vorobjova ja Markus Kerner.

Vorobjova, kes U16 klassi finaalis oli kaotanud Erika Hendselile, sai nüüd finaalis jagu tiitlikaitsja Eva Paalmast 7:5, 6:4. Kuigi teises setis päästis Paalma kaotusseisul 2:5 mitu matšpalli, suutis Vorobjova lõpuks siiski võita.

Paraku pidi Paalma kaasa mängima EM-võistlustel saadud  vigastuse kiuste, mistõttu sai ta tagakätt lüüa ainult lõigatult ning ei saanud mängida ka võrgus.

Poolfinaalides oli Vorobjova saanud loobumisvõidu enda jaoks ebamugavalt vastaselt Hendselilt, kes pidi turniiri pooleli jätma randmevigastuse tõttu. Teises poolfinaalis võitis Paalma Birgit Burki 7:5, 6:7, 6:3.

Huvitav on veel lisada, et kui mullu tuli Vorobjova Eesti täiskasvanute meistriks ja Paalma noortemeistriks, siis tänavu nad vahetasid tiitlid.

Noormeeste U18 klassi turniiri võitis favoriit Markus Kerner, kuid finaal ei läinud tal sugugi kergelt, sest ta alistas Kert Kilumetsa 2:6, 7:5, 6:4. Poolfinaalis oli Kerner võitnud U16 klassi meistri Kenneth Raisma 7:6, 6:1 ja Kilumets Christopher Robin Klettenbergi 6:2, 6:2.
 

Kahjuks olid U14 klassi finaalid ühepoolsed. Tüdrukute turniiril alistas Jana Kuzovkova üllatusena finaali jõudnud Anette Andresoo 6:0, 6:0. Kuzovkova kaotas terve turniiri jooksul vaid ühe geimi.

Andresoo alistas aga alates teisest ringist omapärase faktina Pärli Pärna, Simone Pärna ja poolfinaalis 3:6, 6:3, 6:1 Yvonne Pärna ehk kolm samanimelist tennisisti, kellest kaks viimast on õed. 

Yvonne Pärn oli enne välja lülitanud teisena asetatud Anette Mäelti. Teises poolfinaalis sai Kuzovkova loobumisvõidu Ele-Riin Luugilt.
 

Samavõrra oli vastastest üle Kristofer Siimar U14 poiste seas, alistades finaalis Artur Erik Lindmaa 6:0, 6:1 ja loovutades turniiri jooksul vaid kolm geimi.  Poolfinaalis alistas Siimar Henri Naela 6:0, 6:0 ja Lindmaa Martin Valdo Randpere 6:3, 6:4.

U10 klassi tulemused, võitjad selgusid möödunud nädala keskel. Tüdrukute finaalis alistas Sofia Tšeklistova Carol Plakk’i 6:3, 6:3, kolmandat kohta jagasid Lissi Kubre ja Gerda Reinaru.

Poiste finaalis võitis Aleksander Georg Mändma Gregor Marius Kliimaski 6:0, 6:0, kolmandat kohta jagasid Seth Tiigimäe ja Rain Uustalo.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles