«Eesti nokitseb»: elektrooniline kassikauss ja silikoonist proteesiliim

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saade "Eesti nokitseb"
Saade "Eesti nokitseb" Foto: Kanal 2

Kanal 2 ekraanil startis täna uus sari «Eesti nokitseb», kus näidatakse leiutamiskirega eestlasi.

Võrumaal Varstu alevis elab perekond Klaus ning perepoeg, kümneaastane Johannes, aina leiutab ja leiutab. Ta ehitas valmis näiteks mootorlusika, millega vabanes tüütust teesegamisest. Johannes mõtles ka välja, kuidas lasta ära laelamp ise juba voodi olles.

Pensionär Aldo Salumäe Viljandist polnud rahul proteesiliimiga, mida müüakse televisioonis. Mees kasutab nüüd proteeside suulakke kinnitamiseks tööstuslikku silikooni, mis pidi tervisele ohutu olema ja töötab suurepäraselt.

Järgmiseks sai näga hambakliinikut, mis otsustas patsientide heaoluks lakke ekraani kinnitada. Selleks toodetakse ka spetsiaalseid rahustavaid filme.

Rõuge poiss Tarmo tahtis leiutada midagi uut ja praktilist. Ta tegi elektroonilise kassijoogikausi, millel läheb tuli põlema, kui kauss tühjaks saab. Tehnoloogia põhineb sellel, et vesi ja piim juhivad elektrit.

Harjumaa mees Meelis Merilo on tõsine elektrimasinate fänn ja neid on tal kodus mitmesuguseid. Ta on elektrimootori külge pannud vanale Pobedale, sportautole, ATV-le ja isegi rulale. Meelis üritab teha kõik, et elektrimootorid muutuksid järjest populaarsemaks.

Viimaks tutvustas oma loomingut Tanel, kes ehitas Soomest prügimäelt toodud masinast lennusimulaatori, mille abil saavad inimesed tunda end hävituslennuk F-18 piloodina. Oma kodus on Tanelil kõik mehaniseeritud ja seda saab juhtida ühest puldist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles