Stressis mehed eelistavad trullakamaid ja elukogenumaid naisi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stressis mehed eelistavad trullakamaid ja elukogenumaid naisi
Stressis mehed eelistavad trullakamaid ja elukogenumaid naisi Foto: SCANPIX

Briti Westminsteri ülikooli uuring näitas, et rasketel majandusaegadel, mil meestel on rohkem stressi, eelistavad nad suurema kehakaaluga ja elukogenumaid naisi.

Nüüdne majanduslanguse periood ei ole erand, edastab The Telegraph.

Looduse poolt on meestesse programmeeritud, et neile meeldivad noored ja saledad naised, kuna need kaks aspekti viitavad viljakusele ja järglaste saamisele.

Kuid stress muudab meeste naise-eelistusi. Rasketel aegadel soovitakse enda kõrvale emalikku, suurema ja tugevama kehaga naist, kes tekitab turvalisustunde.

Keharasva kogust seostatakse ka vanusega. Suurem keha võib olla märk ka naise küpsuse kohta. Küps ja elukogenud naine võib probleemidega paremini toime tulla kui noorem ja vähem küps naine.

Nüüdne uuring on jätkuks varasemale uuringule, mille kohaselt nälg paneb mehi eelistama tüsedamaid naisi.

«Teada on, et rasketel aegadel muutuvad populaarseteks just vanemaealised naisstaarid ja filmitähed,» selgitasid uurijad.

Teadlased tegid katse, milles 80 vabatahtlikku meest jaotati kahte gruppi. Esimene grupp tegeles stressirikaste tegevusega, millest üks oli tööintervjuu läbiviimine ja teine keeruliste matemaatikaülesannete lahendamine.

Hiljem näidati mõlemale grupile pilte, millel olid erinevate kehakujudega naised. Katsealustel paluti öelda, kui atraktiivseks nad naisi pidasid.

Tulemused näitasid, et stressirikka tegevusega grupi mehed pidasid atraktiivseteks suurema kehaga naisi kui kontrollgrupi mehed.

Piltidel olnud naistele oli juurde märgitud nende kehamassi indeks. Skaala oli ühest kümneni, milles üks oli alakaaluline ning kümme rasvunud.

Stressis meestele meeldisid enim naised, kes olid kehamassiskaalal 7,17 juures. Kontrollgrupi meestele aga need naised, kelle skaalaindeks oli 6,25, mis tähendas normaalkaalu.

Stressis mehed pidasid naisi, kelle indeks oli 4,44 ideaalse kehaga naisteks. Mittestressis meeste puhul oli see 3,90.

«Uuring näitas, kuidas psühholoogiline stress mõjutab seda, millise kehaga naisi mehed eelistavad. Stressis meeste jaoks tekitab suurema kehaga naine turvatunde,» selgitasid uurijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles