Muuseum tervitab naisi filmidega

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bette Davis, Hollywoody üks andekamaid ja mitmekesisemaid näitlejatare.
Bette Davis, Hollywoody üks andekamaid ja mitmekesisemaid näitlejatare. Foto: Uue Kunsti Muuseum

Pärnu uue kunsti muuseum jätkab selgi kuul dokumentaalfilmide demonstreerimist: märtsis linastuvate kinotükkide sari on pühendet naistele.

Tsükli avab reedel, 6. märtsil kell 18 linastuv jänkide „Tähetolm - Bette Davise lugu".

Ameerika režissööri Peter Jonesi ekraaniteos kõneleb Bette Davisest, Hollywoody ühest andekamast ja mitmekesisemast näitlejatarist, kes on loonud hulga rolle, mis kokkuvõttes annavad võrratu pildi 20. sajandi naise psüühikast.

Ometi on võõraste karakterite kujutamise suurepärane meister ise vaid just mitte kõige õnnelikum üksildane vanamoodne naine.

Laupäeval, 7. märtsil rullub ekraanil lugu boliivlannast Marisast, kes on läinud välismaale raha teenima. Paraku venib plaan Iisraelis paari aastaga piisav rahasumma kokku saada sootuks pikemaks, nii et kui Marisa lõpuks pärast 15aastast äraolekut koju naaseb, on lapsed emale võõraks kasvanud.

Tõeline peredraama annab mõtlemisainet kodust kaugel pikka krooni taga ajavatele eestlastelegi: kas mammona kompenseerib võõrandumist perekonnast ja lähedastest.

Film on eestikeelsete subtiitritega.Sarja filmid linastuvad reedeti ja laupäeviti kell 18, pääs muuseumi kinosaali on prii.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles