Kati Saara Vatmann: jutud minu Hispaaniasse kolimisest on meedia ebaprofessionaalne mull

Rivo Veski
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali Retrolegend esimene päev
Kati Saara Vatmann
Festivali Retrolegend esimene päev Kati Saara Vatmann Foto: Jelena Rudi

Internetis levinud kuuldused justkui kirjanik Kati Saara Vatmann hakkaks oma Soone talust välja kolima, kuna see juba uuele omanikule müüdud on, ei vasta tema enda sõnul tõele. Juba varasemalt kirjutas meedia, et kirjanik leiab uue kodu Vahemere rannikul Hispaanias.

«Ei, talu pole müüdud. Müügis hoian ma peaaegu alati oma kinnisvara. Lius olnud talu oli ka kogu seal elatud aja müügis - samal ajal ehitasin seda paremaks, kuni täiesti õigel hetkel ostja tuligi,» selgitas Vatmann ja lisas, et kummaline, et temalt keegi talu müügi kohta kommentaari võtnud pole.

Praeguse taluga on Kati väga rahul ning ütleb, et suuremat tarvis polegi, kuigi pisike igatsus rehielamu järgi põksub põues küll.

«Kuivõrd mul mitte kunagi meest kodus pole, siis peab see majapidamine mõnevõrra väiksem ja käepärasem ju olema. Iseäranis talvel kui end ühest hoonest teise tarvis kaevata - sellega seoses igatsen rehielamut, et saaks elumajast lihtsalt lauta ja tagasi.»

Tõeline issanda loomaaed

Kati räägib, et möödunud suvel oli tal palju hobuseid, sigu ning linde, mis moodustas «tõelise issanda loomaaia».

«Praeguseks olen arvestanud, et pean toime tulema üksnes enda tööjõuga. Niisiis olen piiranud nii loomade liigistikku kui arvu selliselt, et saaksin ise hakkama. Hobuseid on kolm, siis üks poni, üks eesel, noori lambaid on kokku 13 ja koerte ning kasside pojad on õnnelikult tee oma uutesse kodudesse leidnud.»

Kogu talu majapidamist elatab Kati enda sõnutsi kirjutamisega. Selle kõrvalt jõuab ta ka blogi pidada, milles on sissekanded tema igapäevaelu kohta.

Ilmselgelt elu Soone talus keeb, sest seda, mis kirjaniku ümber toimub, on kogu aeg vaja ohjas hoida. Intervjuu kestel ütleb Kati sõbralikult ühele tähelepanu vajavale isendile: «Jää vait, Raja!» ning seejärel selgitab: «Vasikas mögiseb akna taga...»

Potentsiaalseid ostjaid seni talus käinud pole

«Siin käis üks lambakasvataja - tema jaoks oli aga viga see, et laut liiga väike ja talli lambad hästi ei sobi. Koplid on ehitatud hobuseid arvestades, lammastele peaks see teistsugune olema,» arutleb Kati endamisi.

Kati kehitab lõpuks kogu Hispaania-jutu peale õlgu ja ütleb, et on aru saanud, et sinna olekski hetkel riskantne kolida. «Praegu ei soovita Vahemere-piirkondadesse minna, kuna need saavad tõenäoliselt kannatada rohkem kui Eesti ja siinne piirkond.»

Oma elu elab Kati rahulikult isekeskis Soone talus edasi ning lisab, et kogu meedia mull teda ei huvita. «Paras absurd küll, et elan siin metsas oma lastega, aga sellest hoolimata on mingi kollane vihaleht kogu aeg perse küljes,» mõtiskles kirjanik.

«Ma ei tee sellest üldsegi välja,» jätkas ta. «Mul on palju tähtsamat, millele oma energiat kulutada - et talvepuud saaksid kuuri riita, et silo saaks õigel ajal tehtud ning oleks õige proteiinisisaldusega. Hoopis see on minu jaoks tähtis.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles