Gruusia muudab eurolaulu teksti?

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Interfax teatas täna, et sel nädalal Gruusias välja valitud laul, mille tekstis pilgatakse Venemaa peaministrit Vladimir Putinit üsnagi varjamatult, saadetakse küll Eurovisioonile, kuid muudetud sõnadega.


Selles olevat tähtsat rolli mänginud riigi eelmise aasta esindaja Eurovisiooni lauluvõistlusel, pime lauljatar Diana Gurtskaja, kes kinnitab, et tal õnnestus konflikt ära hoida, väidab Venemaa infoagentuur.

Kolmest noorest tütarlapsest koosneva diskobändi Stephane and 3G ingliskeelne võidulaul pealkirjaga «We Don't Wanna Put In» on ilmselgelt ärritanud venelasi ning Interfaxi hinnangul meenutab see ka kahtlaselt kunagist hitti «Disco Inferno» ja on üldse väga saamatult tehtud.

Gurtskaja sõnul tekitas see laul hukkamõistu ka grusiinide seas ning ta keeldus seetõttu ametlikult Eurovisiooni teatepulka uutele võitjatele üle andmast. Selle asemel hakkas ta kohe pärast konkursi lõppu võitlema eesmärgi nimel, et niisugust «provokatiivset» teksti Moskvas ettekandmisele ei tuleks.

«Pärast üleeile toimunud rahvuslikku vooru jäin ma spetsiaalselt Thbilisisse kauemaks, et saavutada ükskõik mis vahenditega selle laulu teksti muutmist. Täna hommikul vara teatasidki Eurovisiooni Gruusia rahvusliku vooru korraldajad mulle, et selline otsus on vastu võetud - laulusõnad muudetakse ära ja mingeid solvanguid teise riigi aadressil seal olema ei saa,» ütles pime lauljatar reedel Interfaxile.

Gurtskaja kohtus enda sõnul ka opositsiooniliidri Nino Burdžanadzega, kes samuti tema sõnul nõustus, et «külla sõita ja peremeest solvata pole sugugi gruusiapärane».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles