Ilusa Muusika Festival Schilling avalikustas kõik esinejad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Schillingu pressiüritus
Schillingu pressiüritus Foto: Aron Urb

7. juulil Kilingi-Nõmme Suveaias toimuv Ilusa Muusika Festival Schilling kuulutas Raadiomaja katusel toimunud meediaüritusel välja kogu selleaastase programmi.


Lisaks varem väljakuulutatud artistidele - Sean Nicholas Savage (Kanada), Hayvanlar Alemi (Türgi), The Retuses (Venemaa) ja Väljasõit rohelisse (Eesti) – astuvad tavapärasest pikema festivalipäeva jooksul üles veel järgmised ansamblid ja sooloesinejad:

Prince Rama (USA) - psühhedeelset muusikat mängiv õdede-duo New Yorgist, kelle plaate on väljastanud Animal Collective'i liikmetele kuuluv Paw Tracks ja L.A. leibel Not Not Fun, mis on koduks ka eesti lo-fi popi kuninganna Maria Minerva'le.

Fenster (USA/Saksamaa) - New Yorgis ja Berliinis resideeruv bänd, mis mängib unenäolist popmuusikat. Grupi debüütplaadi «Bones» avaldas selle aasta kevadel respekteeritud Saksa plaadifirma Morr Music.
Jaan Pehk – ainus esineja, kelle jaoks püstitatakse festivalialale oma lava. Türilane Jaan Pehk kasutab tihti esinejanime Orelipoiss, kelle loomingule on iseloomulik humoristlik minimalism.

Ans. Andur - Paide indie-rock bänd, kes on tegutsenud muutumatus koosseisus juba 10 aastat. Välja on antud kuus albumit, millest viimane («Kõverad») ilmus selle aasta alguses.

Marten Kuningas – ansamblitest Leegitsev Sidrun, Kosmofon ja Doktor Normal ning konkursilt «Eesti otsib superstaari» tuttav laulja astub Schillingul üles uue bändi ja kavaga, mis koosneb peagi ilmuva omanimelise debüütalbumi lugudest.

Mirabilia - legendaarse indie-bändi Dallas liidri Holger Looduse stuudioprojektina 2004.a. alustanud bänd, mis mängib idealistlikku lo-fi poppi, mis on ajapikku muutunud järjest orgaanilisemaks ja ekspressiivsemaks.

Candy Empire - Opium Flirt'i loomemootor Ervin Trofimov’i värske bänd, kes andis esimesed kontserdid eelmisel sügisel nime all Brooklyn Candy Empire. Nime lühendanud grupp on kasvanud koosseisult ja üllitas kevadel juba rohkelt kiitust pälvinud debüüt-EP.

Argo Vals - kitarrist ja laulukirjutaja, kes on tegev ansamblites Talamak, Animal Drama, Viljandi Guitar Trio ja Rob Findel ning kirjutab ka muusikat filmidele, telesaadetele ja tantsuetendustele. Argo Vals paluti oma muusikaga sisustama viimast Eesti Vabariigi aastapäevaüritust.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles