Kanadalane ehitas puule munakujulise maja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanadalane ehitas puule munakujulise maja
Kanadalane ehitas puule munakujulise maja Foto: SCANPIX

Kanadas Whistleris ehitas üks mees salaja metsa munakujulise maja.

31-aastasel puusepal ja endisel IT asjatundjal Joel Allenil tekkis munamaja idee juba aastaid tagasi, edastab nationalpost.com.

Maja ehitamisega ei saanud ta alustada aga selle tõttu, et tal polnud maad, millel oleval puule ehitada ning ka õige paiga leidmine oli keeruline.

«Ideaalset kohta on raske leida, sest mul on kriteeriumid, milline koht olema peab. Kõige tähtsam oli, et puu oleks teele piisavalt lähedal, kuid samas ikka nii kaugel, et liiklusmüra sinna ei kostuks,» selgitas kanadalane.

Teine tähtis kriteerium oli, et munamaja peab olema selline, et see puust peaaegu ei eristuks. Mees oli kindel, et lõpuks ta leiab õige paiga, kuhu maja ehitada.

Pärast kuid otsimist leidiski ta õige puu. Probleemiks oli aga see, et puu kasvas riigimaal. Allen ei lasknud end sellest segada ja hakkas salaja maja ehitama.

Allenil kulus maja tegemisele mitu aastat ning ta pani selle alla tuhandeid dollareid ning kasutas ka tasuta saadud materjali.

Nüüd on HemLoft nimeks saanud maja valmis.

Mees ei oska siiani selgitada, mis sundis teda sellist maja ehitama.

«Arvan, et tahtsin end ehitamisega proovile panna ning oma kätega midagi suurepärast luua,» selgitas Allen.

Maja valmides ei suutnud mees siiski seda varjata. Ta tegi majast fotod ja video.

«Hoidsin HemLofti kolm aastat saladuses, kuid nüüd olen valmis seda teistega jagama. Saladuse paljastamine on lõbus, kuid sellega kaasneb ka paar probleemi. Kui sellest on teada saadud, võidakse seda hakata tahtma leida. Kui selle leiavad inimesed, kellele on selle suhtes halvad kavatsused, võivad nad mind sundida seda lammutama,» selgitas kanadalane.

Alleni sõnul püüab ta oma maja kuidagi legaalseks muuta.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles