«Ärapanija» juubelisaadet külastas liba-Adelina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuhandetest ärapanemisfännidest pääses 200. «Ärapanija» esma- ja erandkordsele avalikule salvestusele vaid sadakond kiiremat. Neil aga naermisvõimalustest juba puudust ei tulnud.
Tuhandetest ärapanemisfännidest pääses 200. «Ärapanija» esma- ja erandkordsele avalikule salvestusele vaid sadakond kiiremat. Neil aga naermisvõimalustest juba puudust ei tulnud. Foto: Liis Treimann

Mart Juur ja Peeter Oja ütlevad homme juba 200. korda: «Algab «Ärapanija»!» Sel puhul said sadakond ärapanijate fänni juubelisaate salvestust eile oma silmaga näha.



Võib arvata, et reede pärastlõunal on Tallinnas Peterburi teel asuvasse stuudiosse aega minna vaid pensionäridel, aga ei.

«Ärapanija» salvestust on vaatama tulnud tõeliselt kirev seltskond – siin on arvukalt kooliõpilasi, diskokleitidesse riietunud keskealisi beibesid, parukad peas, ent ka tavalisi maainimesi.

Peagi hakatakse publikut stuudiosse kutsuma.

«Ärge kaameraid lõhkuge ja juhtmetesse komistage,» ütleb saate produtsent Olavi Paide närviliselt, sest varasema 199 saate jooksul pole «Ärapanija» stuudiosse publikut lubatud.

Sellisest erilisest võimalusest on eriti lummatud kolm pensioniikka jõudnud daami. «Noh, millal nad tulevad?» «Ma ei oleks uskunudki, et see stuudio selline suur pime koht on,» sosistavad prouad tagumises reas.

Ekraanil näidatakse «Ärapanija» parimaid palasid, kus räpib Pimp-TV staar Ryan Angelos: «Yo, yo, yo rahvas, kütke ennast üles!» ning röögib Oja: «Käed eemale Evelyn Sepast!» Rahvas naerab ennastunustavalt.

Ent äkki saabub vaikus. Eesti peakoomikud on valmis saadet alustama.

Naer igal ajal


Mehed istuvad maha ja räägivad, mis on saates tulekul. Teemad on klassikalised – Edgar Savisaar ja tema blogisõda, Evelyn Sepp ja tema taksoarved, Üllar Luup jäi WCsse kinni ning Adelina sai sule sappa.

Saalitäis rahvast muigab, ent kui sama saatejuppi on tarvis uuesti filmida, ei mahu see tagareas istuvatele prouadele kuidagi pähe. «No miks nad nüüd uuesti teevad? Mis sellel eelmisel siis viga oli,» kostab pahurat sosinat.

Kõige suuremad «Ärapanija» fännid on aga eelmainitud minikleitides ja parukatega naised, kes naeravad kõva häälega isegi siis, kui saatejuhid niisama istuvad ja stuudios valitseb vaikus.

Tava- ja uued teemad


Traditsiooniliselt saab juubelisaates oma osa riigikogu liige Evelyn Sepp, kes on möödunud aastal taksoga sõitnud 25 000 krooni eest.

«See, et rohelised sõidavad taksoga, ei ole minu meelest üldse kooskõlas nende ideoloogiaga. Nad peaks bensiinimootori asemel liikuma näiteks peeru jõul. Mina võtaks neilt taksoraha üldse ära, sest nad on jätnud selle kasutamata,» arutleb Juur.

«See-eest Evelyn [Sepp] on nagu ratta peal, kogu aeg kohtub valijatega. Olen kuulnud sellist linnalegendi, et ta võtab oma takso peale isegi suvalisi jalutajaid, et tutvustada neile oma parteiprogrammi,» lisab ta.

Salvestuse naljakaim osa saabub aga siis, kui Oja istub laua taha, peas hiigelsuur must lokkis parukas, ja taustal ilutseb lokkidega Adelina Niftalieva, kes hiljuti jäi ilma ööklubi Oscar Lux direktrissi ametist. «Tere Adelina, kas sinu ülesanne oli siis käia ilusasti riides, istuda klientide lauas ja tõsta klaasi?» uurib Juur Ojalt.

«Minu ülesanne oli käia riides. Ja istuda, sest mind nähtud televisioonis ja lugema palju ajakirjad minust. Nüüd olen ma kahjuks paksemaks läinud,» vastab Oja vigases ja võõrapärase aktsendiga eesti keeles ning kutsub kõiki oma uude ööklubisse Valter Lux.

Arvamused

Kristiina Vilipõld:

Tulime siia saatejuhtide pärast. Nad on kuumad mehed! Eriti meeldivad mulle Oja lokid ja väike keha.

Reinart-Aleksander Toom:

Nad teevad hästi nalja, eriti Oja. Tulin täna isegi koolist ära, et saate salvestusele tulla.

Lehte Griin:

Mulle nii meeldivad need poisid [Juur ja Oja] ning saadet vaatan alati. Vahel vaatan veel teist kordagi. Nad on nii vahvad koomikud, et tahaks kohe mõlemat kallistada. Igas saates saab nii palju nalja. Viimasel ajal teevad natuke liiga palju poliitikat, aga eks see käi asja juurde.

Kerli Ever:

Tore saade on. Minu lemmik on Juur. Ikkagi Otepää poiss.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles