Isa pani poja «Ma olen varas» plakatiga tänavale seisma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isa pani poja «Ma olen varas» plakatiga tänavale seisma
Isa pani poja «Ma olen varas» plakatiga tänavale seisma Foto: SCANPIX

USAs Denveris karistas üks isa oma sõnakuulmatut poega sellega, et pani talle plakati «Ma olen varas» ning sundis last sellega tänaval seisma.

Joseph Gonzales kasutas oma poja, 12-aastase Jose Gonzalesi suhtes karmi kasvatusmeetodit pärast seda, kui poiss oli varastanud oma sugulase rahakotist 100 dollarit, edastab Yahoo News.

Plakatil oli lisaks lausele «Ma olen varas» veel ka «Varastasin raha oma pereliikmelt. Ärge andke mulle raha».

Isa sõnul on ta poeg tavaliselt korralik ja aus.

«See oli esimene kord, mil ta raha varastas. Loodan, et see jääb ka viimaseks,» lausus Joseph Gonzales.

Lastekaitsjate ja psühholoogide sõnul võib selline karistusmeetod esmapilgul efektiivne näida, kuid kuna poiss pidi alandavat plakatit kandma ja tänaval olema kümme tundi, siis võib tegemist olla lapse piinamisega.

Karistada saanud Jose Gonzalesi sõnul tundis ta plakatit kandes ja tänaval olles ühtaegu kurbust, alandust ja viha. Samas ta tunnistas, et varastas raha ning oli karistust väärt.

Isa arvates ei teki pojale sellisest karistusest psühholoogilist probleemi.

«Kõik teevad vigu. Eriti veel teismelised, kes õpivad elu tundma. Kuid vigadest on võimalik õppida ning end parandada,» selgitas isa.

Isa viis poja koos selle sildiga ka kooli, kus ta oma teo ka õpetajatele ja politseile üles tunnistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles