Tiina Talumees näitab Kuldnõelal jääkuningannalikke kleite

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnõela "seitsmiku" värske loomingut Disaini- ja Arhitektuurigaleriis.
Tiina Talumees, suursugune ja pidulik kollektsioon „Daami portree“
Kuldnõela "seitsmiku" värske loomingut Disaini- ja Arhitektuurigaleriis. Tiina Talumees, suursugune ja pidulik kollektsioon „Daami portree“ Foto: Jelena Rudi

Tänavu ei astu Eesti parima moedisaineri auhinna Kuldnõela nominentide looming publiku ette moelava tuledevihus ega sihvakate modellide seljas, vaid hoopis näitusel disaini- ja arhitektuurigaleriis Tallinnas. Sealsamas kuulutatakse 16. märtsil välja ka moekunstnik, kes 14. Kuldnõela enda pihku saab.

Suursuguse kleidikollektsiooniga «Daami portree» Kuldnõela žürii tähelepanu pälvinud Tiina Talumees näitab jääkuningannalikke kleite, mille inspiratsioon pärineb talvisest merest. «Peale kevadkollektsiooni ja raamatu «12 värvi» esitlust kuni hilissügiseni kummitas mind Suurgildi Hoone Tallinnas ja keskaeg, kolmnurga motiiv ja diagonaaljoon. Inspireerituna sellest valmis kollektsioon «Daami portree». See on loodud läbi isikliku rõivakogemuse ehk viimset, kui eset, kannaksin ise suure heameelega ja see tegu oli põhjendatud – selgus, et minu eelistused ühtivad paljudega. Hetkel aga ilmuvad kevad-suvistele kleitidele õiepungad, mis puhkevad lõplikult aprilli teises pooles,» rääkis Talumees.


Kuldnõela ankeedile vastas ta järgmiselt:

Stiletto või suss? Suss on mugavam.
Siid või samet? Samet võib ka siid olla.
London või Pariis? Võrreldamatud, aga London on kodusem.
Päike või kuu? Kuu on salapärasem.
Kuld või hõbe? Kuld on kuld.

Tallinna Kaubamaja loovjuhi Kristina Herodese sõnul ei jäta Tiina Talumehe moekunst mitte kedagi külmaks. «Tema imetlev-lojaalsete püsiklientide armee on aukartust äratav. Sümpaatne on ka tema julge hoiak mitte isegi püüda oma naiselikke ja külluslikke fantaasiaid mingi põhjamaise vaoshoituse alla painutada. Eelmisel aastal suurgildi hoones esitletud kollektsioon on väga veenev.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles