MEENUTUS Kunstnik Jaak Visnap Kihnu Virvest: ta oli inspiratsiooniallikas, kes andis jõudu

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Kihnu rahvalaulik Virve Köster on oma elujaatavuses parim eeskuju kõigile, tegelemaks põlvkondi liitva muusikaharrastusega.
Kihnu rahvalaulik Virve Köster on oma elujaatavuses parim eeskuju kõigile, tegelemaks põlvkondi liitva muusikaharrastusega. Foto: Ants Liigus

«Ta oli meile suur inspiratsiooniallikas. See loomingulisus, mis temas oli, see andis ka meile jõudu,» räägib kunstnik Jaak Visnap lahkunud Kihnu Virvest. 

«Mul on praegugi Kihnu Virve ajakiri laual lahti... istun ja vaatasin,» räägib kunstnik Jaak Visnap, kes on aastaid korraldanud Kihnus kunstilaagreid. 

«Virve oli Kihnu kõige kuulsam ja loomingulisem saare elanik. Tema tegi muusikat ja meie kunsti.»

Aastaid Kihnus laagreid korraldanud Visnap meenutab, et sõitsid iga kord laagrirahvaga Virve õuele. «Kõik lapsed kuulasid alati tema huvitavaid ja lõbusaid lugusid. Ta oli meile suur inspiratsiooniallikas. See loomingulisus, mis temas oli, see andis ka meile jõudu. Olla kunstnik või muusik, ega see ei ole lihtne. Aga ta tegi seda lõpuni. See looming ja laulmine, esinemised – see oligi see, mis andis talle elujõu.»

Jaak Visnap
Jaak Visnap Foto: Sille Annuk

Kunstniku sõnul sai Virvega rääkida kõigest. «Rääkisime tihtilugu lisaks kunstile ka ufodest.»

Visnapi sõnul haaras Virve sel aastalgi korduvalt pintsli, et maalida. Nende viimane kohtumine oli tänavu mais. «Viisin talle lõuendeid ja värve koju. Rääkisime ka tol korral kunstist. Meil oli alati palju rääkida.»

Laupäeval lahkus meie hulgast 94-aastasena Virve-Elfriide Köster ehk Kihnu Virve.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles