Venemaal McDonald'sit asendava toiduketi roogade vahelt leiab õõvastavaid koostisosi

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Pidev rämpsõgimine teeb sind lihtsalt katki
Pidev rämpsõgimine teeb sind lihtsalt katki Foto: Shutterstock

Venemaal McDonald'si restorane asendav kiirtoidukett on sattunud vaid kuu aega pärast esimeste restoranide avamist möllu keskele. Kliendid on maruvihased, sest roogade vahelt avastatu ajab lausa öökima.

McDonald's lahkus Venemaalt pärast riigi sissetungi Ukrainasse ning burgeriketi kohalik versioon nimega Vkusno & Totška (tõlkes «maitsev ja nii ongi») on sattunud nüüd korraliku kriitikarahe alla.

Restoranide kliendid on sotsiaalmeedias avaldanud pilte, millel on Happy Meali, uue nimega Combo, einete vahel näha surnud putukaid, hallitust ja muud sodi. 

Restoranikett on mõistagi süüdistusi tuliselt tagasi lükanud. «Toodete kvaliteet ja ohutus on meie prioriteet,» ütles restoraniketi pressiesindaja USA ajalehele.

Pressiesindaja aga lisas, et restoran võttis lisapäringute tegemiseks ühendust tooraine tootjatega ning kõrvaldas tootepartii, millest väidetavalt valmistati küsitavad osad.

Sotsiaalmeedias avaldatud piltide ehtsus pole kinnitust leidnud. Küll aga on need juba äratanud vastukaja ka Venemaa otsustajate seas, näiteks opositsioonipoliitiku ja telenäona tuntud Ksenija Sobtsak on avalikult kritiseerinud restoraniketi taset võrreldes McDonald'siga.

Samuti väitis ta, et restoranis on serveeritud kastmeid, mille säilivusaeg on juba lõppenud. «Te ei pea inimesi mürgitama,» kirjutas Sobtsak sõnumisideteenuses Telegram.

Ameerika kiirtoidurestoranide kett McDonald's jõudis Venemaal tegutseda lausa 30 aastat enne, kui veebruaris algas Venemaa agressioonisõda Ukraina vastu. Kui kett Venemaal sõja tõttu tegevuse lõpetas, müüdi riigis ülejäänud restoranid Vene ärimehele Aleksander Govorile.

Uue restoraniketi direktor Oleg Paroev on öelnud, et keti eesmärk on avada suve lõpuks kokku 850 kiirtoidurestorani. Ta väitis eelmisel kuul, kui esimesed restoranid avati, et kliendid ei märka erinevust ei toodete kvaliteedis ega ka restoranide atmosfääris, kirjutab Iltalehti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles