Trikoo, rannakleidid ja teised võimalused enda rannastiili leidmiseks

Kaup24
Copy
Foto: Unplash

Vahet pole, kas sa lähed randa lihtsalt päikest nautima, päevitama, ujuma või grillima, sa tahaksid siiski ju hea välja näha ning ennast hästi tunda. Stiilne rannariietus – trikoo, bikiinid või midagi muud – ei ole sugugi võimatu, eriti kui sa tead, mida riietuse valimisel silma pidada ning oskad teiste nippidest inspiratsiooni ammutada.

Mitte üksnes trikoo!

Veerõõmudele mõeldes liigub mõte koheselt trikoo ning bikiinide poole. Võimalusi on tegelikult rohkemgi! Lühikesed heledad püksid sobivad randa minekuks, seal olemiseks aga ka hilisemaks kohvikukülastuseks, olles vägagi mitmekülgne riideese. Või siis pöördumine klassika poole ehk kerge lendlev kleit või siis õhuline hõlst. Mõlemad võivad olla läbipaistvad, lihtsalt huvitava stiiliga ning sobivad kandmiseks trikoo ja bikiinide peal.

Nende kergete lahendustega on mugav liikuda ka hotelli ja ranna vahet või lihtsalt vahelduseks endale peale tõmmata. Tõsi, sellised hõlstid ja kleidid ei paku tavaliselt kuigi palju kaitset päikese eest ehk tuleb endal jälgida, et kogemata ära ei põleks.

Ära unusta end päikese eest kaitsta

Päikesekaitsekreemiga mäkerdamine on tüütu, ent kõik meist peavad vähemal või suuremal määral ennast kaitsma. Palju lihtsam lahendus on UV-kaitsega riided, sh trikoo, bikiinid ja ujumispüksid! Eriti oluline on see siis, kui armastad rannas viibides pidevalt vette ja veest välja liikuda. Sel põhjusel on UV-kaitsega riided eriti levinud ja armastatud laste rannariiete valikus.

Enamik lapsi on vastu, kui nad peavad oma mänge ja tegemisi pooleli jätma, et järjekordset kreemikihti oodata. Lisaks lastele armastavad kaitsefaktoriga riideid ka sportlased ja matkajad. Õnneks on stiilivalik aina laienenud ja UV-kaitsega riideid saavad nautida ka need, kelle jaoks on oluline ka välimus.

Riietusega saab end kaitsta ka siis, kui ei soovi investeerida UV-kaitsega riideesemetesse. Eredad ja tumedad kangad kaitsevad nahka rohkem, kui valge riietus. Samamoodi on paremaks valikuks tihedama kangakoega materjalid nagu purjeriie või vill. Need pole aga just kuigi mugavad materjalid, mistõttu on levinud sünteetilised materjalid.

Soovitud tulemusele keskendumine

Mõtle läbi, kas tahad nautida klassikalist, boho, seksikat või sportlikku stiili. Pannes stiili enne paika, ei pea sa veetma aega kapi ees seistes ja pead murdes. Teades, milline on soovitud lõpptulemus, tead sa ka seda, mida kapist otsida või poest juurde osta. Soovitu saavutamisel on abiks ka erinevate aksessuaaride kasutamine.

Kindlasti kuulub stiilse rannariietuse juurde korralik peakate. Selleks võib olla lihtne nokamüts, rätik aga ka silmapaistev rannakübar. Kõik sõltub lõpptulemusest, mida soovid saavutada ning eelistustest. Lisaks peakattele saab välimust täiendada jalanõude abil. Tõsi, rannas on endiselt kõige paremaks lahenduseks erinevad plätud, ent kohe kui liiva pealt ära minna, saad varba otsa torgata sandaalid, kingad või ketsid. Kõik sõltub sellest, mis on üldine soovitud stiil.

Pahkluuketid, käeketid, kõrvarõngad ja kaelaketid on midagi lihtsat aga ilusat, et tavaline trikoo oleks osa stiilsest riietusest. Muidugi, randa ei sobi päris kõik materjalid. Sa ei taha, et päike ja vesi ehteid kahjustama hakkaksid. Õnneks leiad aga ka rannakindlaid variante ja seda ilma erilise vaevata. Ehk vali meeldiv trikoo, sobilikud aksessuaarid ja sobilikud riided ja oledki rannatšilliks valmis.

Copy
Tagasi üles