VIDEOD Kaasvõitlejad mälestavad Mariupolis hukkunud Ukraina sõdurit: me ei nuta, vaid maksame kätte

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy

Mariupoli kaitsel hukkus 20-aastane poksija Jaroslav Brihõnets, kelle elu viimased hetked möödusid sõpru päästes.

Jaroslav Brihõnetsi tapsid Mariupoli serval Vene okupandid hetkel, kui Brihõnets kuulide eest oma sõpru päästis, kirjutatakse ühismeedias. «Ta oli alles 20-aastane. Ta aitas sõpru, kes jäid kuulirahe alla. Ühes vestluses ütlesid sa, et sind leinataks, kui sind enam ei ole, kui midagi peaks juhtuma. Me ei nuta, aga me maksame kätte!» lubavad mehe võitluskaaslased Tiktokis. 

«Sa olid tõeline mees, sõdalane ja kangelane. Mees, kes alati naeratas ja kes läks alati kartmatult appi. Mälestus sinust on igavene.»

@olgaolichkac1

He was 20 years old. He pulled out friends who came under fire. "Once in a conversation you said that you do not want to be mourned and mourned if something happens.We will not cry, brother, we will take revenge! You are a real man, warrior and hero. A man who always smiled and came to the rescue in any situation to no avail, "- said the brothers of the Hero.A real man, a warrior and a hero, an eternal memory. We are sure that our guys will take revenge on you 🇺🇦

♬ оригинальный звук - Lena Shumilova

Mariupoli sadamalinna vallutamine oleks Venemaa jaoks tähtis strateegiline võit, sest selle abil saaks luua maismaaühenduse Ida-Ukraina ja Krimmi vahel, mille Venemaa anastas juba 2014. aastal

Mariupol oli enne sõda Ukraina kõige venekeelsem linn, samas ei toeta vene juurtega elanikud Venemaad, vaid on südames ukrainlased.

Vene väed alustasid Ukraina vallutussõda 24. veebruaril ja nüüdseks on see kestnud üle kuu aja. Venemaa algne eesmärk oli sõltumatu ja demokraatlik Ukraina vallutada välksõja abil nädalaga, kuid see kukkus läbi.

Venemaa president Vladimir Putin ütles vallutussõja õigustuseks, et Ukrainat valitsevad natsid ja narkomaanid, kes võivad Venemaad ohustada.

Lääne meedia kirjutab, et tobedamat ettekäänet annab välja mõelda, sest Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on juut, kelle sugulasi natsid teise maailmasõja ajal tapsid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles