Briti artist Example annab aprillis kontserdi Rock Cafes

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Example
Example Foto: Promopilt

Viimase aja raadiote edetabelite lemmik Example annab 5. aprillil esimest korda kontserdi Eestis.

Baltimaade ainus show leiab aset klubis Rock Cafe.

Example on Suurbritannia laulja ja räppar, kelle kolmas album «Playing in the Shadows» ilmus mullu septembris debüteerides kahe number üks singliga edetabelis UK Album Charts. Example, kodanikunimega Elliot Gleave, sündis Lääne-Londonis 1982. aastal.

Gleave on intervjuudes tunnistanud, et sattus räppimise juurde tänu Wu-Tang Clanile ja Snoop Doggile. 2000. aastal filmirežissööriks õppimise ajal alustas ta muusikaga tegelemisega ja kohtus sel ajal produtsent Joseph Gardneriga (tuntud ka nimega Rusher). Kahe mehe töö tulemusena valmis Example'i esimene vinüül-väljalase «A Pointless Song».

Pärast lepingu sõlmimist The Beatsiga oli esimeseks tulemuseks Lily Alleni hittsingli «Smile» oma versioon pealkirjaga «Vile», mis pääses ka Radio1 eetrisse. Example'i esimene n-ö korralik väljalase The Beatsi alt oli «What We Made», millele video filmiti muide Tšernobõlis, Ukrainas. Teine ametlik singel oli «You Can't Rap», mis ilmus 2007. aasta mais. Sellele järgnesid «I Don't Want To» ja «So Many Roads» (sämpling The Carpenteri kuulsast loost «We've Only Just Begun»), millest sai tema stuudio debüütalbumi avalugu.

Example tegi oma esimese edetabelietteaste 2009. aasta septembris, kui ilmus «Watch the Sun Come Up», mis oli esimene singel tema teiselt albumilt «Won't Go Quietly». Kolmandalt albumilt «Playing in the Shadows» pärinev singel «Changed the Way You Kiss Me» jõudis üle Euroopa mitmetesse edetabelitesse. Kolmas album on üleüldse väga hästi vastu võetud nii muusikakriitikute kui fännide poolt

Eelmise aasta lõpus tuuritas Example Suurbritannias ning tänavu aprillis toimub Euroopa turnee, mille jooksul jõuab ta esmakordselt ka Eestisse.

Piletid Example'i kontserdile hinnaga alates 18 EUR tulevad müügile Piletilevi müügipunktides ja Statoili teenindusjaamades üle Eesti reedel, 3. veebruaril kell 10.00.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles