AASTA PARIM TÖÖTAJA Alluv tegi ülemusele ootamatu jõulukingi

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Marin County Free Library andis trahvi maksnud Kenny Newellile ka selle retrohõngulise trahvikviitungi, et ta saaks selle hiljem oma bossile üle anda.
Marin County Free Library andis trahvi maksnud Kenny Newellile ka selle retrohõngulise trahvikviitungi, et ta saaks selle hiljem oma bossile üle anda. Foto: Marin County Free Library

Californiast pärit mees otsustas oma ülemusele heateo teha ja maksis tema eest raamatukogule trahvi 48 aastat hilinenud raamatu eest.

Kenny Newell saatis hiljuti Marini maakonna raamatukogule sõnumi, milles selgitas, et täätab mobiilimängude arendusfirmas PeopleFun ja tema selasel ülemusel Tony Goodmanil on üks ammu neilt laenutatud raamat, mida mees ei ole seni tagasi toonud, vahendas Upi.

Raamatu nimega «Look Out For Pirates!» laenutas Goodman raamatukogust 1972. aastal.

«Ilmselgelt juhtus see peaaegu 50 aastat tagasi ja kadus vahepeal ka omanikul asjade hulka ära ning on nüüdseks ehk isegi ajale jalgu jäänud, kuid ma tahaksin nalja poolest maksta ära viivise või selle asenduskulu ja talle jõuludeks kviitungi kinkida,» kirjutas Newell. 

Raamatukogu, mis tegelikult enam viiviseid ei võta, nõustus ja määras maksumuseks 58 dollarit - üks dollar iga aasta eest, mil raamatu tagasitoomine hilines ja sellele lisaks 10 dollarit, et katta raamatu maksumus.

Corte Madera raamatukogude gruppi kuuluva filiaali juhataja Stephanie Hartwell-Mandella ütles, et 1972. aasta määr 0,01 dollarit päevas ja seega oleks oleks tähtaja ületanud raamatu tasu olnud nüüd 178,65 dollarit, kuid trahv oleks sellega mitmekordselt ületatud raamatu esialgse maksumuse.

Newell ütles, et esitas kviitungi Goodmanile eelmisel nädalal.

«Keerulise aasta jooksul, mil on naeru vähe olnud ja pigem on enamusel piisavalt pingeid, oli tore korraks võtta aeg maha ja teha midagi tobedat,» ütles Newell raamatukogu ametnikele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles