Tenfold Rabbit on valmis laineid lööma

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tenfold Rabbit
Tenfold Rabbit Foto: ERR

Konkursi Noortebänd 2011 finaal bändile esikohta ei toonud, küll aga motiveeris see poisse oma eesmärkide nimel agaralt tegutsema. Nii võtabki Tenfold Rabbit muusikavideo ja plaadi valmistamise kõrvalt osa ka Eesti Laulu konkursist.

Neljapäeva õhtul esitles Tenfold Rabbit oma singlit «Oblivion» ning andis liigutava kontserdi Tallinna kesklinnas asuvas hubases teatris Cabaret Rhizome. Oma tuntuima looga osalevad poisid ka konkursil Eesti Laul 2012. Laulja Andrese Kõpperi sõnul on neil suur au nii suurel üritusel üles astuda ning vaadates oma konkurente imestavad poisid siiani, et neil õnnestus nende hulka pääseda.

«Ootused on selles mõttes suured, et ehk jõuavad meie lood nüüd kiiremini ja rohkemate kuulajateni. Eks see natuke ikka hirmutab, et live's laulma peab nii paljudele kuulajatele. Aga ma loodan, et suudan ikka külma närvi hoida,» kirjedab Andres viimase aja põnevuse ja hirmude vahel kõikumist.

Neljapäevasele singliesitlusele tulnud publik, kelle sõnul meenutas intiimses õhkkonnas kuulatud indie- ja rokkmuusika segu kohati ka folki ja rituaalset indiaani muusikat, kiitis bändi märkimisväärselt kiiret arengut ning tundis huvi, millal saab nende plaati kuulata.

Bändi trummar Martin Petermann annab lootust plaadi ilmumiseks veel selle aasta jooksul, sama kinnitab ka Andres: «Meil on praegu valmis kuus lugu, mis tähendab, et plaadimaterjaliks on veel vähemalt nelja vaja. Arvan, et loosung «plaat suvel välja» oleks päris hea eesmärk, mille järgi joonduda, aga kuna plaadi tegemine just odav lõbu ei ole, siis saame näha, mis tuleb.»

Noortebändi konkursilt naasis Tenfold Rabbit eriauhinnaga, milleks oli animeeritud muusikavideo. Bändi laulja Andres kinnitab, et tegijatega on mõtteid juba vahetatud ja lähiajal valmiv video tõotab tulla väga raju. «Videoga läheb meil täitsa hästi - praegu on meil pre-production, veebruari esimesel nädalal toimub ülesvõtmine ning veebruari teiseks pooleks peaks video esitlemiseks valmis olema,» selgitab Andres.

Väike mure, mis praeguse olukorra Andrese jaoks keeruliseks teeb, on see, et samal perioodil, kui toimub Eesti Laul ning selleks valmistumine, toimub tal ka filmi «Vasaku Jala Reede» esilinastus.

Kuna Andres on üks filmi režissööridest, siis on tal ka sellega väga palju tööd ja koormuse vähenemist hetkel ei paista. Siiski jääb ta optimistlikuks ning räägib silmade särades, et sama lugu, mis osaleb Eesti Laulus, on ka üks tema filmi soundtrack'e. «Mäletan, et proovisin niisama seda lugu ühte stseeni ja avastasin, et see sobib sinna ikka jube hästi,» on Andres rahul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles