JÄRELEHÜÜDED Kolleegid ja sõbrad meenutavad varalahkunud Priit Leitot

Elu24
Copy
Priit Leito aastal 2017.
Priit Leito aastal 2017. Foto: Liis Treimann

TV3 juhi Priit Leito varane lahkumine tuli ootamatult kogu Eesti üldsusele. Nüüd on tuttavad ja sõbrad telemehe meenutuseks ka read kirja pannud.

8-kordse Eesti malemeistri Kaido Külaotsa meenutus on äärmiselt põhjalik ja südamlik. Külaotsa sõnul arvas ta esmalt, et kuuleb vanemat uudist. Vaid kahe nädala eest lahkus siit ilmast ju ka Priit Leito isa Toomas.

Mõistmine, et läinud on nüüd ka Priit, tuli šokina. «Malelaua taga vastasena õhkus Priidust alati mingisugust optimistlikku usku sellesse, mis ta ette võtab,» meenutas ta pikaajalist malepartnerit. «Tihti mõtlesin, et ma tahaks ka, et mul nii oleks.»

«Kindlasti oli nimetatud usk enda võimetesse ja võimalustesse Priidu salarelv,» kirjutas Külaots. Leito saavutas ka malemaastikul nii mõndagi, jõudes isegi hõbemedalini.

«Nii palju kui ma ka oma mälusoppides ei sobranud, kuidagi ei õnnestunud mul sealt välja meenutada Priidu vastu positiivset üldskoori klassikalises males,» avaldas 8-kordne malemeister. «Tänud, Priit, nende partiide eest! Järgmised partiid mängime juba kuskil mujal!» jättis Külaots sõbraga hüvasti.

PRIIT LEITO 1975-2020… Viimasel ajal on kohati tunne, et maakera tahab teistpidi pöörlema hakata – sedavõrd keeruline...

Posted by Kaido Külaots on Pühapäev, 22. märts 2020

Priit Leito kolleeg telest, Erkki Sarapuu, postitas aga lihtsa ja kurva järelehüüde. «Miks küll nii vara meie juurest ära läksid?» kirjutas telemees.

«Meil jäi nii palju vägevaid asju tegemata,» lisas Sarapuu. Priit Leito oli töötanud TV3 tegevjuhina juba 10 aastat.

Oh Priit !!! Miks küll nii vara läksid meie juurest ära? Meil jäi nii palju vägevaid asju veel tegemata...

Posted by Erkki Sarapuu on Laupäev, 21. märts 2020

Meediaasjatundja Hanno Kindel kinnitas aga, et uudis Leito surmast on liiast ühe perekonna, aga ka kogu Eesti meediarahva jaoks. «Priidu elu möödus täiega põlemises, tehes kõike suurima pühendumisega,» meenutas Kindel.

«Tema lõpmatu heatahtlikkus ja mõistlikkus, vast ehk neist Priidu inimlikest omadustest jään enim puudust tundma,» kirjutas ta. «Midagi on seest katki,» lõpetas Kindel südantlõhestavalt. 

Priit Leito lahkus laupäeva hommikul vaid 45-aastasena.

https://www.err.ee/1067132/suri-tv3-tegevjuht-priit-leito Seda on liiga palju ühe perekonna jaoks, liiga palju kogu...

Posted by Hanno Kindel on Laupäev, 21. märts 2020
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles