PILDID JA VIDEO ⟩ 200 autot hunnikus – Kanada hiiglaslikus ahelavariis hukkus kaks ja viga sai 70 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Hiiglaslik ahelavarii Montrealis.
Hiiglaslik ahelavarii Montrealis. Foto: Paul Chiasson/AP/Scanpix

Kanadas Quebeci provintsis Montrealis tekkis 200 autoga ahelavarii, milles sai vigastada 70 inimest ja kaks inimest kaotas elu.

Politsei esindaja Marie-Michelle Moore’i teatel leidis õnnetus aset 19. veebruaril kell 12.30 kohaliku aja järgi Montreali eeslinna La Prairie teel, kirjutab theguardian.com.

Kohaliku meedia andmetel sai 70 inimest vigastada, osa neist raskelt. Montreali haiglad ei ole kannatanute kohta rohkem informatsiooni andnud. Samuti ei ole teda, kes selles liiklusõnnetuses elu kaotasid. 

Kanada päästetöötajad 200 autoga ahelavarii sündmuspaigal Montreali eeslinnas La Prairie'is.
Kanada päästetöötajad 200 autoga ahelavarii sündmuspaigal Montreali eeslinnas La Prairie'is. Foto: Paul Chiasson/AP/Scanpix

Lisaks sõiduautodele oli 11 kilomeetri pikkuses ahelkokkupõrkes koolibuss ja veoauto, mis transportis tuleohtlikke materjale. Politsei teatel bussis olnud lapsed kannatada ei saanud ning veoautos põlengu- ja plahvatusohtu ei tekkinud.

Politsenik Moore’i sõnul olid selles kokkupõrkes kõik need autod, mis lõuna ajal teel olid.

«75 autot muutus sõidukõlbmatuks ja need tuli ära vedada. Veel 50 autot said palju mõlkida, ülejäänud vähem,» selgitas politsei esindaja.

Päästetöötajad Kanadas Montreali eeslinnas La Prairie'is, kus toimus 200 autoga ahelavarii.
Päästetöötajad Kanadas Montreali eeslinnas La Prairie'is, kus toimus 200 autoga ahelavarii. Foto: Paul Chiasson/AP/Scanpix

Quebeci transpordiminister François Bonnardel selgitas meediale, et ahelavarii tekkis 15. kiirteel tõenäoliselt libeduse ja tugeva tuule tõttu, mis tõstis lund üles ja paiskas vastu autosid, halvendades nähtavust. 

Tee on kuni täna õhtuni suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles