SURMAKUTSAR USAs võttis politsei rajalt maha autojuhi, kelle kõrval istus jube semu

Hetlin Villak-Niinepuu
Copy
Arizona politsei avastas ühissõidurajal sõitnud autost plastikust luukere, mis oli kaasreisijaks maskeeritud.
Arizona politsei avastas ühissõidurajal sõitnud autost plastikust luukere, mis oli kaasreisijaks maskeeritud. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Arizonas jäi hiljuti politsei huviorbiiti üks autojuht, kes kasutas ühissõidurada, kuid tema autos olnud kaasreisija oli kõike muud, kui elus inimene.

Arizona politsei peatas 62-aastase mehe pärast seda, kui nad märkasid mehe autos kaasreisija istmel plastmassist luukere vahendas Sky News.

Ka plastikust kaasreisija riietus oli üsnagi veider ning pisut kõhedust tekitav. Lisaks oli luukere istme külge seotud kollase köiega.

USAs on eraldi sõidurajad ehk ühissõidurajad mõeldud neile autodele, kus on mitu kaasreisijat. Selliste sõiduradade peamine eesmärk on liiklusummikute leevendamine.

Arizona ametnike sõnul karistatakse reeglite rikkumise eest igal aastal enam kui 7000 juhti.

Selliste sõiduradade kasutusreeglid on osariigiti erinevad, mõnes osariigis piirdutakse sellega, et valesti sõitjal kästakse tagasi õigesse sõiduritta minna, osades tuleb aga trahvi maksta.

Näiteks Massachusettsis saab sõidurajal kehtivate reeglite rikkumise eest 50 dollarit trahvi, Californias võib selline teguviis aga inimese lausa 300 dollari võrra vaesemaks teha.

Washingtoni osariigis võib aga vales sõidureas sõitmise eest saada trahvi kuni 336 dollarit.

Riigipatrulli endine pressiesindaja Guy Gill rääkis Seattle Timesile, et inimesed on seadust rikkudes üsnagi loomingulised. «Oleme näinud mannekeene, magamiskotte, millele on müts peale tõmmatud, istmele laotatud riideesemeid. Te vaid arvake ja me oleme seda kindlasti näinud,» sõnas Gill.

Mullu aprillis pidas politsei kinni mehe, kelle kaasreisijaks oli dressipluusi, nokkmütsi ning päikeseprille kandnud mannekeen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles