Cirque du Soleil staarid harjutavad etteasteid miljoneid kordi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cirque du Soleil artist treeningutel.
Cirque du Soleil artist treeningutel. Foto: promo

28. detsembrist – 1. jaanuarini esineb Tallinnas, Saku Suurhallis maailma tsirkusekunsti absoluutne tipp Cirque du Soleil, mille kogupere etendustes on oskuslikult liidetud kõrgetasemeline akrobaatika ja tsirkusekunst.

Tallinna etendustes osalevate artistide igapäevaste treeningute läbiviimiseks ehitatakse lava taha täisvarustusega treeningsaal.



«Saltimbanco» šõus osaleb üle 40 artisti enam kui 20 riigist. «Selleks, et sooritada keeruline akrobaatiline etteaste veatult ja riskivabalt, peab artist iga elemendi sooritamist harjutama tuhat korda, see omaette tähendab, et etteastet tervikuna peab ta lausa miljon korda harjutama», räägib «Saltimbanco» kunstiline juht Neelanthi Vavidel.

Selleks, et artistid saaksid igapäevast trenni teha ehitatakse igas linnas lava taha täisvarustusega treeningsaal. Reeglina esineb tsirkusetrupp viis-kuus päeva nädalas, kuid tihti annab ka kaks etendust päevas. «Minu töö on tagada, et etenduste kvaliteet vastaks kõrgeimale standardile. Seda eesmärki annab saavutada vaid juhul kui iga etenduses osaleva artisti esinemise oskused vastavad tipptasemele. Meie esinejad on erinevatest rahvustest ja see avaldab mitmeid erinevaid motiveerivaid tegureid minu tööle. On väga sümboolne, et «Saltimbanco» šõu põhineb ja näitab ühiskonna mitmekultuurilisust. Seega me elame ise selle keskel, mida publikuni toome», lisab Neelanthi Vavidel, kes treenib ja õpetab välja akrobaate, artiste ja tantsijaid, olles tuuril treener, proovide läbiviija ja koreograaf kõik ühes isikus.

Iga artist ja akrobaat treenib vastavalt sellele, millised peavad olema hiljem tema sooritused laval, mis tähendab, et igal esinejal on oma spetsiaalne treeninguprogramm. «Soojendus enne etendust ja selle jooksul ehk etteastete vahel on väga oluline, sest vigastused on kerged tekkima kui lihased ei ole trikkide sooritamiseks eelnevalt soojaks tehtud. Me treenime välja ka dublandid, sest juhul kui esinejaga midagi laval juhtub, peab keegi suutma teda koheselt asendada. See kõik kokku moodustab ühe väga suure puzzle, sest artistid peavad olema valmis esitama paljusid erinevaid akrobaatilisi elemente», kommenteerib Vavidel.

«Saltimbanco» on tulvil kütkestavaid, võimatuna näivaid köielkõndimisi ja hüppeid ja keerlemist ümber kõrgete Hiina postide. Rabavaid etteasteid suure kiigega, Maa külgetõmbejõudu trotsivaid trikke benji-köiel ja rippkangil. Köitvat žongleerimist, akrobaatilisi numbreid jalgrattaga ning väga mitmenäolisi kloune.



Etenduste ajad:

28. detsember (kolmapäev)
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

29. detsember (neljapäev)
kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

30. detsember (reede)
kell 15:00 (uksed avatakse 14:00)
kell 19:00 (uksed avatakse 18:00)

1. jaanuar (pühapäev)
kell 14:00 (uksed avatakse 13:00)
kell 18:00 (uksed avatakse 17:00)

Saltimbanco etendus kestab kokku 2,5 tundi, mille vahele mahub 30 minutiline vaheaeg.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles