Merilin Taimre võttis koos kaasaga uuenduslikus spaas õllevanne

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merilin Taimre.
Merilin Taimre. Foto: Erakogu

Erinevad ettevõtjad pakuvad mitmesuguseid teenuseid, et inimesed saaksid end nooremana tunda või nooremad välja näha. Mitmete kosmeetikatoodete kõrval tegutsevad ka spaad, kus inimesed saavad puhata ja sellega aastaid oma näolt maha saada. Ühes spaas käis ka blogija Merilin Taimre, kes võttis koos kaasaga õllevanne.

Merilin ja tema kaasa Roomet käisid Saku mõisas asuvas õllespaas, kus kõik külastajad saavad juua õlut nii kus süda lustib ja samal ajal istuda õllevannis. Merilin, kes ise alkoholi palju ei joo, ning Roomet, kes on üldse karsklane, otsustasid vaid teise variandi kasuks. Merilin pani kogemuse ka oma blogisse kirja.

«Saku Mõisa Õllespaast võib leida kaks suuremat ruumide kompleksi. Üks on väheke privaatsem kahe õllevanni, suure sauna ja lõõgastumisalaga. Teine vähe suuremale seltskonnale kümblustünni, sauna ja suurema lõõgastusalaga. Seega on võimalik minna uudistama nii üksi, kaksi kui ka suurema seltskonnaga või panna kinni kogu korrus ja korraldada juba suurem pidu. Tegelikult pole õllespaa midagi nii uut. Selle traditsioon ulatub muistsetesse aegadesse, lausa 2000 aastat tagasi,» kirjutas Merilin.

«Käsitsi tehtud tammepuust õllevann täidetakse veega, kuhu lisatakse tumedat ja heledat õlu, pärmi, linnasejahu ning humalat. Õllevann on täitsa kasulik nii nahale kui lihastele, olles nii rahustava kui noorendava toimega. See aitab väljutada organismist mürke, vähendada stressi, parandada vereringet ja lõõgastada pingeid. Lisaks sisaldab õlu täielikku B-vitamiinide kompleksi,» lisas Merilin.

Merilin Taimre õllespaas.
Merilin Taimre õllespaas. Foto: Erakogu

Merilin kogemus tundus niivõrd huvitav, et otsustasime blogija käest selle kohta natuke rohkem küsida.

Esmalt huvitas meid, mis teda õllespaa puhul paelus. «Spaas käin paar korda aastas ikka. Õlleapaast polnud varem kuulnud ja seega kohe kõnetas mind,» vastas Merilin.

«Saku õllespaa on pisike ja privaatne. Ideaalne neile, kes ei soovi teiste ees saunatada ja tahavad privaatsust ja vaikust. Lisaks sai seal nautida õllemenüüd ja õllevanni,» sõnas Merilin küsimusele, mis eristab õllespaad teistest, traditsioonilistest spaadest.

Kõige rohkem meeldis Merilinile selle külaskäigu juures toit. 

«Toit oli imeline ja nautisin iga suutäit. Aga kõige enam hindasingi privaatsust, et kaaslasega saigi end vabalt tunda ja polnud kellegi teise kisa kõrvus. Muidugi oli ka õlles kümblemine täitsa omaette tore kogemus,» lisas blogija, kes on ka tuntud kui Paljas Porgand.

Loe pikemalt Merilin Taimre kogemusest tema blogist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles