Kopsaka eelarvega Vene sõjafilmis «T-34» keerab kangelastankist Teise maailmasõja käigule vindi peale

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«T-34»
«T-34» Foto: kaader treilerist

Venemaa kultusseriaali «Brigaad» ja triloogia «Võitlus varjuga» lavastaja Aleksei Sidorov esitleb oma karjääri suurejoonelisemat linateost (eelarve 600 miljonit rubla) «T-34», mis räägib ehtveneliku loo võitlusest, austusest, armastusest ja vabadusejanust. 

Filmi keskmes on väljamõeldud, kuid väga usutav lugu Teise maailmasõja sündmustest ja sõjatehnikast, mille abil alistati vägev Natsi-Saksamaa armee. 1941. aasta Volokolamski veristes lahingutes saab nooremleitnant Ivuškini (Aleksander Petrov) tank tabamuse. Nii tema kui ka tanki juht-mehaanik Vassilenko (Viktor Dobronravov) satuvad sõjavangi. Veetes kolm aastat vangilaagris, plaanib Ivuškin koos kaaslastega põgenemist. Ettevõtmise õnnestumiseks tuleb ohvitseril võita sakslaste usaldus. Andekale tankikomandörile usaldatakse nõukogude trofeetank T-34, et sakslased saaksid lihvida oma Panther tankide meeskondade lahinguoskusi. Ivuškin nõustub avantüüriga vaid seetõttu, et tal on oma plaan. 

Apollo Kinodes alates 11. jaanuarist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles