Diamantino – Alice Imedemaal uues kuues, peategelaseks peaaegu Ronaldo

PÖFF
, Elise Eimre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PÖFF

Ronaldolik jalgpallitäht, mannavahulised ulmad ning jampsliku huumoriga üle valatud elutõed loovad «Diamantinost» omanäolise ja värske filmielamuse.

Diamantinost oleks peaaegu saanud maailma esijalgpallur. Sellel «oleksil» on siinkohal määrav roll mängida, sest film kutsub vaataja Diamantino mõtete ja elu keerdkäikude paablisse, mis on jäänud järgi pärast tema spordikarjääri kokkuvarisemist. 

 «Diamantino» lööb ühtlasi ka pea peale filmikunsti mitteametlikud hea stiili reeglid ning segab südi absurdsusena omavahel 16mm «elitistliku» esteetika, säästueelarvelised futuristlikud hologramid ning hollywoodilikult eepilised panoraamkaadrid. Kuid sellega «Diamantino» veel ei piirdu  – film pendeldab kogu oma stilistilise eklektilisuse taustal uljalt läbi sci-fi, romantilise komöödia, õudusfilmi ning film noir'i žanrite ning suudab sellest hoolimata ühiskonnas domineerivate mentaliteetide Achilleuse kandu oma eriskummalisel viisil täpselt tabada.

Piletid leiad Piletilevist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles