Hollywoodi staar Poolas vahi all: «Täht on sündinud» silmini purjus operaator läks kiirabile ja politseile kallale

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matthew Libatique
Matthew Libatique Foto: Lucy Nicholson / Reuters / Scanpix

Menufilmide «Täht on sündinud» ja «Venom» operaator Matthew Libatique arreteeriti teisipäeva hommikul Poolas talle abi andma tulnud parameedikule kehavigastuste tekitamise pärast.

Associated Press teatab, et Poolas Bydgoszczi linnas Cameraimage filmikunstifestivalil aukülalisena osalenud hinnatud kaameramees olla end silmini purju joonud ning oma hotelli ümbruses ringi kakerdanud, kuni talle kiirabi kutsuti. Paraku ei meeldinud mõte abiandmisest Libatique'ile sugugi, kes sügavas joobes olles parameedikutele kallale läks, lüües neist ühel hambas killu välja ning põhjustades talle teisigi vigastusi. Kui kohale kutsuti politsei, ründas mees ka neid. «Patsient muutus abiandjate suhtes agressiivseks, kasutas solvavaid sõnu ning lõi üht parameedikut,» kommenteeris kiirabijuht kohalikule Poola uudistekanalile TVN24. 

Libatique'il olevat endalgi olnud näovigastused ning viimaks suudeti ta siiski haiglasse toimetada. Paraku tuleb mehel siiski oma tegude eest vastust kanda ning Poola seaduste kohaselt võib kuulsat operaatorit märatsemise eest ees oodata kuni kolmeaastane vanglakaristus. Ametlik süüdistus esitati mehele eile, kohtuotsus peaks saabuma paari päeva jooksul.


Libatique pole hetkel situatsiooni veel kommenteerinud. Filmifestivali esindaja sõnas, et neil puudub põhjus süüdistuses kahelda, kuid täpsemat infot ei osanud nad pressile juhtunu kohta jagada.

Poolas oli Libatique seoses filmi «Täht on sündinud» linastumisega festivali võistlusprogrammis. Ilmselt ootab meest ees ka Oscari-nominatsioon parima kaameratöö eest.

50-aastane filipiini päritolu ameeriklane Matthew Libatique on Hollywoodi üks tunnustatumaid operaatoreid, kelle tööde hulka kuuluvad teiste seas Oscari-nominatsiooni saanud «Must luik», kinodes jooksev «Venom» ning varasematest «Reekviem unistusele», «Pii» ja «Telefoniputka».

Täiendus: Libatique vabastati 16. novembril vahi alt ning ametlikku süüdistust talle ei esitatud.

Matthew Libatique Robert Downey Jr.-iga filmi «Raudmees» võttel (2008).
Matthew Libatique Robert Downey Jr.-iga filmi «Raudmees» võttel (2008). Foto: Rights Managed / PARAMOUNT PICTURES / MARVEL ENTE

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles