Surmadiagnoosi saanud briti näitlejanna suri pärast seda, kui oli paari nädalaga matuseraha kokku ajanud (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Surnuaed. Foto on illustratiivne.
Surnuaed. Foto on illustratiivne. Foto: Margus Ansu / Postimees

40-aastane briti näitlejanna Shirley Hellyar, kes ajas ühisrahastuse abil kokku omaenda matuseraha, suri selle nädala kolmapäeval.

Surmadiagnoosi saanud Glasgow’ naine Shirley Hellyar arvas, et on 2017. aastal avastatud lümfikoekasvajast võitu saanud, vahendas BBC. Tänavu oktoobris saabus aga tagasilöök: rinnapiirkonnas lõid välja valud ning arsti juures selgus, et naisel on elada vaid viis nädalat.

Shirley ei talunud mõtet, et vanemad peavad ta matuseid korraldama ja nende eest maksma, nii et naine otsustas ühisrahastuse kaudu abi otsida. Paari nädalaga kogus surmadiagnoosi saanud näitlejanna matusekulutuste jaoks kokku 7000 naela ehk veidi alla 8000 euro. Annetajaid oli rohkem kui 300.

Näitlejanna kaotas 1999. aastal oma venna, kui too oli 16, ning ütles, et ükski lapsevanem ei peaks kõiki oma lapsi matma. «Mõte, et mu vanemad satuvad jälle samasse olukorda, murdis mu südame. Keegi ei peaks planeerima omaenda matuseid, aga kui ma saan niimoodi oma vanemaid aidata, siis ma teen seda,» rääkis Hellyar enne surma.

Naine valiti äsja Netflixi suurejoonelises märulifilmis «Outlaw King», mille peaosas on Hollywoodi staar Chris Pine, külaelaniku rolli. Hellyar lootis, et saab linateost enne surma näha. Kahjuks suri ta kaks päeva enne filmi linastumist.

Ühisrahastuse lehel anti teada, et Hellyar suri une pealt ümbritsetuna perest ja sõpradest. «Ta oli väga tänulik kõigi abi ja annetuste eest, mis muutsid ta viimased elunädalad palju paremaks,» kirjutati lehel. Võõraste abi olevat taastanud Hellyari usu inimeste headusesse.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles