Filmimusa: kas «Täht on sündinud» nutuse lõpuballaadi reetlik video saabus liiga vara?

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Täht on sündinud»
«Täht on sündinud» Foto: Kaader videost

Bradley Cooperi režissööridebüüt «Täht on sündinud» asub Oscarite jagamisel võitlema ka parima filmimuusika kategoorias ning trumpe on melodraamal kuhjaga. Kummalisel kombel on aga filmi heliriba omal moel filmi saboteerima asunud: linaloo muusikapalade videod on endale krabanud filmi parimad stseenid ning sisaldavad mõnede väidetel koguni spoilereid. 

Filmi tunnusloo videos näeme täies pikkuses ära kogu filmi peamise stseeni, kus see täht siis n-ö sünnib ehk kus Lady Gaga kehastatav Ally läbi Bradley Cooperi läbipõlenud kantrirokistaarist Jackson Maine'i suurejoonelise žesti suure publiku ees lauljana läbimurde teeb. Juba siis, kui video välja tuli, olid paljud hämmingus: kuidas nii saab, et film pole veel väljaski, aga põhiline on YouTube'is vaatamiseks väljas? Tagantjärele vaates, kui film on suutnud vägagi edukalt läbi lüüa, võib sellist lahket turundust siiski kiita.



Nüüd on mindud helde käega ja sama strateegiat kasutades ka edasi ning välja tuldud teisegi videoga (vahepeal levitati ohtralt ka mitmeid katkenedeid filmist), mis sedapuhku aga teeb peaosaliste armuloost sedavõrd kompaktse kokkuvõtte, et ähvardab koguni terve filmi emotsionaalse essentsi seda veel mitte näinute jaoks ära lahjendada. Tegu on filmi lõpuballaadiga «I'll Never Love Again» («Ma ei armasta enam iialgi»), millega seoses on peaosatäitja Lady Gagal, muuseas, ka tõsieluline traagiline lugu rääkida.

Neile, kes pole veel kinno jõudnud siinkohal siis hoiatus. Teisalt annab video hästi aimu, kui dramaatiline lugu kinos ees ootab ja aitab enne nutuseanssi end vastavalt häälestada. Head vaatamist!

«Täht on sündinud» filmis astuvad üles neljakordne Oscari-nominent Bradley Cooper («Ameerika snaiper», «Ameerika afäär», «Õnneteraapia») ja Oscarile kandideerinud muusikastaar Lady Gaga, kes teeb selles filmis oma esimese peaosa. Cooper teeb selle filmiga oma debüüdi lavastajana.

Traagilise armastusloo uusversioonis (tegu on klassikalise Hollywoodi kuulsuselooga, millest on tehtud eelnevalt juba kolm filmi) mängib Cooper Jackson Maine'i, kantrimuusikastaari, kes on parasjagu allakäigu äärel, kui ta avastab andeka tundmatu muusiku Ally (Gaga). Jack juhib Ally rambivalgusesse ning paneb aluse tema tähelennule. Ally edukast karjäärist hoolimata varjutab nende suhet Jacki jätkuv võitlus oma sisemiste deemonitega.

Apollo Kinodes alates 5. oktoobrist 2018.

 A Star Is Born
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles