Londoni allilma endise juhi Reggie Kray «adopteeritud poeg» mõisteti lasteahistamises süüdi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Gillett mõisteti ahistamises 18-aastaks vangi.
Peter Gillett mõisteti ahistamises 18-aastaks vangi. Foto: INS

Mees, keda endine gängster Reggie Kray kirjeldas kui oma «adopteeritud poega», mõisteti lasteahistamise eest 18 aastaks vangi.

Peter Gillett vägistas ja ahistas seksuaalselt lapsi, kellest kõige noorem oli kaheksa aastane. Kaks naisohvrit otsustasid avalikuks tulla aastakümneid pärast kohutavaid sündmuseid, kui nad kuulsid, et Peter Gillett on noort poissi ahistanud, kirjutas Metro.

59-aastane süüalune ahistas poissi ja kahte tüdrukut, kuid naised otsustasid alles 20 aastat hiljem süüdistustega avalikuks tulla. Naiste ülestunnistus käivitas dramaatilise politseiuurimise, milles Peter Gilletti süüdistati seitsme aastase perioodi jooksul korda saadetud vägistamistes, ahistamistes, kehavigastuste tekitamises ning laste vastu suunatud vägivallas. Kohtus avaldati, et Gillett ahistas kaheksa-aastast poissi seni, kuni ta sai 15, ja kahte tüdrukut vanuses 13 ja 15. Naiste ahistamine toimus ajavahemikul 1988-1996.

Peter Gillett
Peter Gillett Foto: INS

Peter Gillett mõisteti Crawleys Lääne-Sussexis toimunud kohutavas ahistamises 18 aastaks vangi. Littlehamptonis füüsilisest isikust ettevõtjana töötanud Peter Gillett peab elu lõpuni ka seksuaalkurjategijate registris olema.

Gillet vallandas keset kohtuprotsess oma kaitsja ja esindas end juhtumi lõpuni ise. Ta mõisteti õigeks esimese tüdruku vastu suunatud vägistamissüüdistuses ning poisi vastu suunatud füüsilises rünnakus.

Juhtumit uurinud Rees Hopcraft sõnas: «Need süüdistused tulid avalikuks 2016. aastal, kui kaks naist, kes olid 40 eluaastates, võtsid politseiga ühendust pärast seda, kui nad lugesid Internetis levinud postitust, et Gillet oli noort poissi ahistanud.»

«Me uurisime neid väiteid ja avastasime samm haaval mitmeid mehe korda saadetud seksuaalrünnakuid kõigi kolme ohvri vastu, kes olid ahistamise ajal noored ja haavatavad. Kõik kolm andsid tema vastu tõendeid ning pärast pikka kohtuprotsess, mille ajal Gillett vallandas oma kaitseadvokaadi ja esindas ennast, mõistis vandekohus ta seksuaalkuritegudes süüdi,» lisas uurija.

Kray kaksikud
Kray kaksikud Foto: Wikimedia Commons

Gillet ja kurikuulsus gängster Reggie Kray said vanglas olles väge lähedasteks ning Kray kirjeldas seksuaalahistajat korda ka kui oma «adopteeritud poega».

Reggie ja tema kaksikvend Ronnie kontrollisid Ida-Londoni allilma 1950-1960. aastatel. Mõlemad mehed on praeguseks surnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles