Filmimusa: sel nädalal kinno jõudva «Täht on sündinud» võimas tunnuslugu poeb ka paksema naha vahele

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bradley Cooper ja Lady Gaga filmis «Täht on sündinud»
Bradley Cooper ja Lady Gaga filmis «Täht on sündinud» Foto: Capital Pictures / Scanpix

Sel nädalal jõuab kinodesse Bradley Cooperi lavastajadebüüt «Täht on sündinud» (A Star Is Born), mille peosas astub üles mees ise, kõrvuti Lady Gagaga, kellele on tegu esimese kandva filmirolliga. 

Veneetsia filmifestivalil sõna otseses mõttes tormilise vastuvõtu saanud linateost on kriitikud juba taevani kiitnud ning arvata võib, et tegu saab olema ühe väga tugeva Oscari-kandidaadiga.

Tänane rahvusvaheline muusikapäev sobib hästi selleks, et tähistada seda ilmselt ka parima filmiloo Oscarile kandideerima asuva pala «Shallow» üllitamist muusikalise draama heliribalt. 

Ekraaniteose suurimaks tugevuseks saabki pidada just selle muusikalist ehedust: räägib see ju muusikutest, muusika kirjutamisest ning muusikalise karjääriga kaasnevatest  tõusudest ja mõõnadest. Kogu muusika on salvestatud otse ning kirjutatud peaosaliste Bradley Cooperi ning Lady Gaga poolt (olgu, siiski veel mõningat abijõudu kaasates). Lisaks ei jää märkamata Lady Gaga ning Bradley Cooperi erakordne nn ekraanikeemia.

Tegu on juba neljanda ekraaniversiooniga samast filmist (esimene ilmus 1937. aastal ning viimane versioon 1976 ning seda Barbra Streisandiga peosas), ent senine tagasiside annab mõista, et Cooper ei ole debüüdiga pange pannud ning näitleja-lavastajalt on oodata tõesti põhjapanevat esimest filmipääsukest.

Kogu heliriba avaldatakse 5. oktoobril, mil film kinodesse jõuab.

Kuula filmi tunnuslugu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles