Varsti näeb! Vaata kõiki imelisi videojuppe Gaga ja Cooperi taevani kiidetud muusikafilmist «Täht on sündinud»

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Täht on sündinud»
«Täht on sündinud» Foto: Warner Bros.

5. oktoobril kinodesse jõudev Bradley Cooperi ja Lady Gaga «Täht on sündinud» on juba enne ülemaailmset kinolevi filmikriitikud ja -fännid üle maailma sedavõrd üles kütnud, et tänaseks on lisaks treilerile juba välja lastud mitu filmilõiku. Ka uudistel ja kiitvatel arvustustel pole lõppu – ekraaniteos linastus Toronto filmifestivalil ning sellele ennustatakse suurt Oscari-menu. 

Kogusime kokku (enamvähem) kõik avalikustatud klipid ja lõigud, mis ootuspinget leevendada aitavad. 

Kõigepealt lasti välja treiler:

Fännide rõõmuks on üllitatud ka mitu lõiku filmist, mis annavad peategelaste suhetest veidi lähemat aimu:

Lõpuks läkitas Lady Gaga oma Twitteris veel ühe ekstra video, milles on lähemalt kuulda veel üht lugu filmi heliribalt. 


Muusikadraama treiler on andnud inspiratsiooni ka mitmeks naljavideoks, millest kuulsamad sisaldavad Muppeteid ja Ellen Degeneresi.
 

Lisaks on filmitegijad andnud hulgaliselt intervjuusid ja näidanud end ohtralt ka punastel vaipadel. 

«Täht on sündinud» filmis astuvad üles neljakordne Oscari-nominent Bradley Cooper («Ameerika snaiper», «Ameerika afäär», «Õnneteraapia») ja Oscarile kandideerinud muusikastaar Lady Gaga, kes teeb selles filmis oma esimese peaosa. Cooper teeb selle filmiga oma debüüdi lavastajana.

Traagilise armastusloo uusversioonis (tegu on klassikalise Hollywoodi kuulsuselooga, millest on tehtud eelnevalt juba kolm filmi) mängib Cooper Jackson Maine'i, kantrimuusikastaari, kes on parasjagu allakäigu äärel, kui ta avastab andeka tundmatu muusiku Ally (Gaga). Jack juhib Ally rambivalgusesse ning paneb aluse tema tähelennule. Ally edukast karjäärist hoolimata varjutab nende suhet Jacki jätkuv võitlus oma sisemiste deemonitega.

Ally rollis üles astuv Gaga (kes kandideeris 2016. aastal Oscarile lauluga «Til It Happens To You» filmist «The Hunting Ground»), esitab filmis ka enda kirjutatud originaalmuusikat, mis valmis koostöös Cooperi ja mitmete artistidega, sealhulgas Lukas Nelsoni, Jason Isbelli ja Mark Ronsoniga. Originaalmuusika on salvestatud laivis.

Stsenaariumi autorid on Will Fetters, Bradley Cooper ja Eric Roth, põhinedes 1954. aasta Moss Harti ja 1976. aasta John Gergory Dunne, Joan Didioni ja Frank Picrsoni stsenaariumil, mille aluseks on Wellmani ja Robert Carsoni lugu. Tegu on juba neljanda filmiga, mis sama lugu ekraniseerib. 

Kaamera taga teevad Cooperiga koostööd Oscarile kandideerinud operaator Matty Libatique («Must luik»), filmikunstnik Karen Murphy, kolm korda Oscarile kandideerinud monteerija Jay Cassidy («Ameerika afäär», «Õnneteraapia», «Tagasi looduse rüppe») ning kostüümikunstnik Erin Benach.

Apollo Kinodes alates 5. oktoobrist 2018.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles