Uued filmid sel nädalal: kamaluga pinget, ulmet, märulit ja vene huumorit

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Otsing»
«Otsing» Foto: Acme Film

Sel nädalal jõuab Apollo Kinodesse seitse uut filmi, millest tubli ports pakub märulit, ent leiab ka romantikat. 

Uus «Kiskja» – ulmeliselt võigas jaht, mis lõpetab kõik teised jahid

Tunnustatud filmitegija Shane Black toob meieni ülipopulaarse «Kiskja» (The Predator) filmisarja uue, plahvatusliku peatüki.

Universumi kõige ohtlikumad kütid on tagasi tugevamatena, nutikamatena ja surmavamatena kui eales varem, olles end geneetiliselt täiustanud teiste liikide DNA-ga. Kui väike poiss algatab kogemata kombel sündmusteahela, mis need armutud tapamasinad taas meie planeedile toovad, peavad päeva ja ühes sellega ka terve inimkonna päästma kamp palgasõdureid ning elus pettunud looduslooõpetaja.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kättemaksuhimuline naisterminaator ei säästa märulis «Piparmünt» ühtegi kurikaela

«Piparmünt» (Peppermint) on märulipõnevik, mis jutustab loo noorest naisest Riley Northist (Jennifer Garner, seriaal «Alias»), kes ärkab koomast pärast perele osaks saanud ränka rünnakut, mille käigus hukkusid ta abikaasa ja tütar. 

Kuna süsteem on võtnud mõrvarid oma kaitse alla, otsustab Riley omal käel kättemaksu külvama. Ammutades motivatsiooni teda valdavast frustratsioonist ja ebaõiglustundest, treenib naine aastaid oma mõistust, keha ja vaimu ning moondab end pidurdamatuks jõuks, jäädes kättesaamatuks nii allmaailmategelaste, politseijõudude kui ka FBI jaoks ning naisest saab omamoodi õiglust tarniv bränd.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Moodne põnevik «Otsing» ajab meeleheitel isa haihtunud tütre digitaalseid jälgi ajama

Mainekal Sundance'i filmifestivalil publikupreemia pälvinud «Otsing» (Searching) on haarav põnevik, mis raputab sügavalt õiglusmeelt, paneb kohati kõiges kahtlema ning hoiab pinget lõpuni välja. Mis on filmi puhul erakordne, on asjaolu, et kogu tegevus toimub arvutiekraanil, justkui peategelase silme läbi.

Pärast David Kimi (John Cho) 16-aastase tütre kadumist alustavad kohalikud uurijad juurdlust, et tüdruku jälile saada. 37 tundi hiljem, kui pole ikka veel leitud ühtki lahenduseni viivat juhtlõnga, otsustab David hakata omal käel tütart otsima. Ülimoodne triller viib meid igapäevases suhtluses kasutatavate tehnoloogiliste seadmete maailma, kus David peab jahikoerana ajama taga digitaalseid jalajälgi, enne kui tütar igaveseks kaob.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Südantsoojendav kodumaine draama «Võta või jäta» heidab valgust noore üksikisa hingeellu

Eesti võõrkeelse Oscari kandidaatfilm! Ühel unisel laupäevahommikul saab 30-aastane ehitaja Erik jalustrabava uudise: endine tüdruksõber Moonika, keda mees pole pool aastat näinudki, on just lapse sünnitanud. Tüdruku. Naine ise pole emaduseks valmis ja kui mees last endale ei taha, läheb tüdrukuke lapsendamisele. Võta või jäta! «Võta või jäta» on lugu Eriku pikast, keerulisest ja kohati koomilisest isaks kasvamise teekonnast. Lugu, mille käigus tavalisest eesti mehest saab igapäevaelu kangelane, Superman, kes on oma isaduse eest valmis küünte ja hammastega võitlema. Mis teeb isast isa? Peaosas Reimo Sagor, teistes rollides Nora Altrov, Emily Viikman, Liis Lass, Adeele Sepp, Epp Eespäev, Andres Mähar, Egon Nuter, Mait Malmstenjt

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Vaimulik vembumees Vello Salo valmistub eluloodokis «Igapäevaelu müstika» siit ilmast lahkuma

Südamlik ja humoorikas «Vello Salo. Igapäevaelu müstika» räägib loo ühest vanast ja targast mehest, kes teeb ettevalmistusi sellest maailmast lahkumiseks. See mees on legendaarne Vello Salo, 92-aastane katoliku vaimulik, ajaloolane ja literaat.

Filmis rullub lahti palju väga isiklikke ja tundlikke küsimusi. Kuidas viimsel tunnil mitte kaotada oma usku? Miks just kõige suuremaid pannakse vaimses maailmas nõnda raskelt proovile? Vello Salo on inimlik vaimulik. Mees, kellel on omad kiiksud ja vigurid, elukogemust ja avarat vaimu, tarkust, mida ta on kogunud ja hoidnud, meie aega välja vedanud.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit. 

Šveitsi kinokomm! «Papa Moll ja šokolaadivabrik» pakub magusale sekka õige kibedat madinat

Tervet peret naerutav vahva Šveitsi seiklusmadin «Papa Moll ja šokolaadivabrik» on lastefilm selle kõige klassikalisemas mõttes – alates loost kuni stilistikani välja.

Üheks nädalavahetuseks jääb härra Moll üksipäini lapsi kantseldama ja ühtlasi šokolaadivabrikul silma peal hoidma. Põrgu läheb lahti siis, kui lastel tekib naabrijõnglastega madin maiustuste, kodutööde ja maailmakuulsa tsirkusekoera pärast.

Filmikangelastele andsid eestikeelsed hääled Tarvo Krall, Priit Öövel, Otto Samuel Kahar, Hanna Rahel Levin, Kristiine Truu, Andrus Kasesalu jt. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Vene hittfilm! Üdini slaavilik komöödia «Õnne ja tervist» kutsub kolme jaburasse pulma

Lustakalt keevaline slaavi komöödia «Õnne ja tervist» (Счастья! Здоровья!) kütab romantikud üles kolme erineva kultuuritaustaga paari armastuslooga.

Vene rahvusest noorpaar arvab, et just nende pulmapidu peab olema parim ja pulmavideo  kõige ilusam. Paraku on aga pruudi sõbrannad suured lobamokad, vanemad pole pulmadeks sootuks valmis ning pruudi kirju minevik ähvardab pulmapeo üldse nurjata. Tatarlastest paaril on seevastu tegemist kombega, et uudis laste abielust peab tulema sugulaste jaoks nagu välk selgest taevast. Kolmanda paari põlisest moskvalannast pruudi armeenlasest peigmees austab üle kõige oma rahvustraditsioone, mis omakorda tekitab suhetes pingeid. Kolmele noorpaarile jääb tekkivas pulmavirvarris üle soovida vaid õnne ja tervist, sest armastusest neil puudust  ei tule.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles